Louisa s
Louisa s @cook_8493451
Athens,Greece

Το ΚΕΜΠΑΠ είναι ένα νόστιμο φαγάκι γρήγορο και απολαυστικό !!Αν ακολουθήσετε ακριβώς τις οδηγίες ....σίγουρα θα ξετρελλαθείτε!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρετε τα ΚΕΜΠΑΠ σας με φετούλες ντομάτας, κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, πατατούλες τηγανιτές, τζατζικάκι και πιτούλες που εύκολα μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας! Επίσης μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη κατά τη διάρκεια του ψησίματος που μπορεί να δώσει extra γεύση στο ΚΕΜΠΑΠ σας!!!!Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
4-6 άτομα
  1. 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  2. 1/2 κιλό κιμά αρνίσιο
  3. 2  μεγάλα κρεμμύδια 
  4. 1/2 φλ. λάδι 
  5. 1/2 ματσάκι μαιντανό 
  6. 1 πιπεριά φλωρίνης κόκκινη 
  7. 2 κ.σ. ξύδι
  8. 1 μέτρια ντομάτα 
  9. 2 κ.σ. μπέκιν πάουντερ
  10. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  11. Αλάτι
  12. Πάπρικα κόκκινη καυτερή (προαιρετικά)
  13. Λίγο ζεστό νεράκι (περίπου 1/2 φλ.)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκάνη!

  2. 2

    Ρίχνουμε το μπέκιν, το αλάτι, το πιπέρι, την Πάπρικα, το ξύδι και την μουστάρδα.

  3. 3

    Σ´ ένα multi βάζουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τη ντομάτα και τον μαιντανό και τα αλέθουμε (όχι πολύ!!!).

  4. 4

    Τα ρίχνουμε στην λεκάνη με τον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα! Στη συνέχεια αδειάζουμε το υλικό μας σ´ ένα πολυμίξερ και το χτυπάμε με το γάτζο 2-3 λεπτά μέχρι ν´ ασπρίσει ρίχνοντας το ζεστό νεράκι σιγά σιγά !!Το υλικό μας είναι έτοιμο!

  5. 5

    Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου!

  6. 6

    Φτιάχνουμε το ΚΕΜΠΑΠ μας με καλαμάκια αφού πρώτα τα έχουμε μουλιάσει σε νερό αρκετή ώρα ώστε όταν τα βάλουμε στην ψηστιέρα μας να μην καούν!

  7. 7

    Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα απ´ την ζύμη μας και την πλάθουμε με τα χέρια μας πάνω στο καλαμάκι δινοντάς της την μικρόστενη πλακέ μορφή των ΚΕΜΠΑΠ που όλοι γνωρίζουμε.

  8. 8

    Τα ψήνουμε για 8 λεπτά περίπου στην κάθε πλευρά ανάλογα με την ψηστιέρα που έχουμε.

Αντιδράσεις

Από

Louisa s
Louisa s @cook_8493451
στις
Athens,Greece

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα