Πεντανόστιμα κουλουράκια με μαστίχα υποβρύχιο
Είναι πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε ν'αυξομειώσετε τη ποσότητα της μαστίχας ανάλογα με το πόσο γλυκά τα θέλετε, αφού η μαστίχα υποβρύχιο δε πικρίζει. Επίσης, μπορείτε να τα φτιάξετε και με υποβρύχιο βανίλιας.
Υλικά
-
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
-
1 ποτηράκι του κρασιού γάλα φρέσκο
-
4 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαστίχα υποβρύχιο
-
4 φλυτζάνια του τσαγιού περίπου αλεύρι φαρινάπ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ' ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη μαστίχα μέχρι να ρευστοποιηθεί εντελώς η μαστίχα.
-
2
Έπειτα, σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μείγμα γάλακτος-μαστίχας μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα.
-
3
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και αφού ζυμώσουμε καλά όλα τα υλικά, πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα της αρεσκείας μας.
-
4
Τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 30-35 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των κουλουριών μας και το φούρνο μας και είναι έτοιμα!!
Σχόλια (17)