minioula
minioula @cook_8514440

Είναι πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε ν'αυξομειώσετε τη ποσότητα της μαστίχας ανάλογα με το πόσο γλυκά τα θέλετε, αφού η μαστίχα υποβρύχιο δε πικρίζει. Επίσης, μπορείτε να τα φτιάξετε και με υποβρύχιο βανίλιας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

32 μεσαία κουλουράκια
  1. 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  2. 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα φρέσκο
  3. 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαστίχα υποβρύχιο
  4. 4 φλυτζάνια του τσαγιού περίπου αλεύρι φαρινάπ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σ' ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη μαστίχα μέχρι να ρευστοποιηθεί εντελώς η μαστίχα.

  2. 2

    Έπειτα, σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μείγμα γάλακτος-μαστίχας μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα.

  3. 3

    Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και αφού ζυμώσουμε καλά όλα τα υλικά, πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα της αρεσκείας μας.

  4. 4

    Τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 30-35 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των κουλουριών μας και το φούρνο μας και είναι έτοιμα!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

KAT L
KAT L @coo_kat
@cook_8514440 Δοκίμασα να τα κάνω νηστίσιμα με γάλα σόγιας βανίλια κ ηλιέλαιο. Όμως... προφανώς εννοούσατε πολύ γεμάτες (βουνό) τις κουταλιές μαστίχας υποβρυχίου, ενώ εγώ είχα μόνο 3,5 κουταλιές απλές... Μάλλον γι' αυτό, τα κατά τα άλλα τραγανά κουλουράκια μου, βγήκαν παντελώς άγλυκα κ άγευστα...😭Έβαλα κ σταγόνες σοκολάτας μπας και τα γλυκάνω, μα δεν... Πάντως το ζυμάρι ήταν μαλακό κ εύπλαστο, υπέροχο. Θα τα ξαναδοκιμάσω!

Από

minioula
minioula @cook_8514440
στις