Πεντανόστιμα τσουρέκια της γιαγιάς μου
Είναι μια συνταγή παραδοσιακή χαμένη στα βάθη του χρόνου. Δοκιμάστε την ανεπιφύλακτα και θα με θυμηθείτε!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα υλικά μας θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.Όταν ζυμώνουμε τα τσουρέκια μας,η ζύμη μας θα ειναι έτοιμη όταν δεν θα κολλάει στα χέρια μας.Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι.Ποτέ δεν το ρίχνουμε όλο από την αρχή.Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνουμε μια γούβα στη μέση
-
2
Ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν
-
3
Περνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το ενσωματώνουμε στα υπόλοιπα υλικά
-
4
Ζυμώνουμε πολύ καλά
-
5
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια κουβέρτα και την αφήνουμε να φουσκώσει
-
6
Πλάθουμε τα τσουρέκια σε κοτσίδες
-
7
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά
-
8
Τα αλέιφουμε με το αυγό,τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε πάνω κάτω στους 180 βαθμούς 30 λεπτά περίπου
Σχόλια (24)