κύρια φωτογραφία συνταγής Πεντανόστιμη καρυδόπιτα

Πεντανόστιμη καρυδόπιτα

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
nikol_kerkira
nikol_kerkira @cook_8468857
,ellada

Υπάρχουν αμέτρητες συντάγες για την καρυδόπιτα...και όμως τέτοια δεν έχετε ξαναδοκιμάσει επουδενί!! Δοκιμάστε να την φτιάξετε και θα με θυμηθείτε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέξτε μην σας πέσει παραπάνω κονιάκ γιατι πικρίζει.... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για το μείγμα
  2. 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
  3. 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  4. 3 φλιτζάνια καρυδόψιχα
  5. 1 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  6. 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  7. 1 φακελάκι baking powder
  8. 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού κανέλλα
  9. Για το σιρόπι
  10. 2 φλιτζάνια νερό
  11. 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  12. 1 φλούδα λεμονιού
  13. 1 ξυλάκι κανέλλας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε τη μαργαρίνη, τους κρόκους και την ζάχαρη.

  2. 2

    Σε ενα μπολάκι ανακατεύουμε το baking powder, την φρυγανιά και την κανέλλα.

  3. 3

    Χτυπάμε αλλού τα ασπράδια σε μαρέγκα.

  4. 4

    Στο μίγμα που έχω χτυπήσει το βούτυρο ρίχνω εναλλάξ λίγο μαρέγκα και λίγο απο το μίγμα της φρυγανιάς ώσπυ να τελειώσει.

  5. 5

    Στην συνέχεια προσθέτω το κονιάκ και την καρυδόψιχα.

  6. 6

    Ανακατεύουμε ελαφρά.

  7. 7

    Σε βουτυρωμένο ταψάκι ρίχνω το μείγμα.

  8. 8

    Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνω στους 180 βαθμους για 30 λεπτα

  9. 9

    Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα

Αντιδράσεις

Από

nikol_kerkira
nikol_kerkira @cook_8468857
στις
,ellada