Πεντανόστιμη μακαρονάδα aglio olio
Εύκολη μακαρονάδα που δεν απαίτει πολύ χρόνο, πανεύκολη στο μαγείρεμα, κατάλληλη για φοιτητές και εργένηδες και πάνω από όλα πεντανόστιμη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείται να προσθέσεται και άλλο σκόρδο ανάλογα με το πόσο πικάντικο το θέλουμε. Επίσης από μακαρόνια εγώ προτιμώ να είναι λιγο χοντρά, βέβαια μπορεί να βάλει ο καθένας ότι τύπο απο ζυμαρικά θέλει. Καλή όρεξη!!
Υλικά
-
1 πακέτο μακαρόνια
-
1 πράσινη πιπερία
-
1 κόκκινη πιπερία
-
ελίες χώρις κουκούτσι
-
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
τριμμένο τύρι για μακαρόνια
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε αρχικά τα μακαρόνια.
-
2
Ψιλοκόβουμαι το σκόρδο,τις πιπερίες και τις ελίες.
-
3
Αφού σουρώσουμε τα μακαρόνια, βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, τις πίπεριες και τις ελίες και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά.
-
4
Έπειτα ρίχνουμε και τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού όλα τα υλικά
-
5
Αφού τα κατεβάσουμε απο την φωτία, τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και βάζουμε και το τριμμένο τυρί.
Σχόλια (3)