Πεντανόστιμη πίτα με τυρί
Η διαφορά με αυτή τη πίτα είναι η σόδα που βάζω στην ζύμη η οποία την κάνει πιο αφράτη! Δεν λείπει ποτέ από το κυριακάτικο τραπέζι μας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πριν την ψήσω την αφήνω ακόμη 10 λεπτά για να φουσκώσει.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζω όλα τα υλικά της ζύμης σε μία λεκάνη και ζυμώνω απαλά. Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί 1 ώρα περίπου.
-
2
Χωρίζω την ζύμη στα δύο. Παίρνω το ένα κομμάτι και ανοίγω σε φύλλο με τον πλάστη.
-
3
Χωρίζω το φύλλο με το μαχαίρι σαν τις ακτίνες του ήλιου. Βουτυρώνω ένα ένα τα κομμάτια και κλείνω τον κύκλο εκτός από το τελευταίο κομμάτι. Βάζω για 10 λεπτά στην κατάψυξη.
-
4
Κάνω και το δεύτερο κομμάτι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ξαναανοίγω τα 2 φύλλα με τον πλάστη, βάζω το πρώτο φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί και από πάνω την γέμιση.
-
5
Χτυπάω τα αυγά, ανακατεύω με τη φέτα και προσθέτω πιπέρι.
-
6
Βάζω από πάνω και το δεύτερο φύλλο, από πάνω το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και κόβω σε κομμάτια.
-
7
Ψήνω για 45 με 50 λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Σχόλια