Πεντανόστιμη ζύμη κουρού

Bαθμολογία: 5
       
 
2 ψήφοι
,

Πεντανόστιμη ζύμη κουρού

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1 πλάκα μαργαρίνη
  • 1 αυγό
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Γάλα , Αβγά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:


  1. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το γάλα, το καλαμποκέλαιο, την μαργαρίνη (προσοχή όχι λιωμένη αλλά μαλακωμένη σε ζεστό μέρος από πριν ή σε φούρνο μικροκυμάτων),το αυγό και το αλάτι.
  2. Στην συνέχειά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένο όσο χρειαστεί για να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας (θα πρέπει να ρίχνουμε λίγο λίγο κάθε φορά και να ζυμώνουμε για να απορροφά όλο το αλεύρι πριν ρίξουμε κι άλλο).
  3. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από χέρια μας και θα πρέπει να μας βγει μαλακή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όλα τα υλικά μας θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!!!

Σχετικές συνταγές

    11 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΗΡΩserres, 10-12-11  
    ξέχασα να σημειώσω στα υλικά μας και ένα σότο που το ρίχνουμε μαζί με το αλεύρι ανακατωμένο
    #
    Σχόλιο από ΗΡΩserres, 10-12-11  
    ξέχασα να σημειώσω στα υλικά μας και ένα σότο που το ρίχνουμε μαζί με το αλεύρι ανακατωμένο
    #
    Σχόλιο από sofi_loutraki, 11-12-11  
    Παρακαλώ , τί είναι το σοτο ?
    #
    Σχόλιο από ΗΡΩserres, 12-12-11  
    το σοτο ειναι το BAKING POWDER (ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ) για να φουσκωσουν τα μπουρεκακια μας
    #
    Σχόλιο από nina-sotos, 12-12-11  
    Καλησπέρα ΗΡΩserres,μπορώ να βάλω άλλο λάδι και όχι καλαμποκέλαιο(γιατι δεν έχω τώρα )ή θα μου αλλάξει το αποτέλεσμα?
    #
    Σχόλιο από ΗΡΩserres, 13-12-11  
    εγω θα εβαζα οτι λαδι ειχα εκτος απο ελαιολαδο γιατι θα γινοταν βαρια στην γευση
    #
    Σχόλιο από nina-sotos, 13-12-11  
    Τελικά πήρα καλαμποκέλαιο και τα έκανα,στα μισά έβαλα τυρί φέτα και στα άλλα μισά τυρί κίτρινο με γαλοπούλα και γίνανε όνειρο!!Πολύ ωραία και κυρίως εύκολη ζύμη ιδίως για εμένα που τώρα σιγά-σιγά πειραματίζομαι με την κουζίνα!Συγχαρητήρια ΗΡΩserres!
    #
    Σχόλιο από ΗΡΩserres, 14-12-11  
    χαίρομε που σου αρεσαν και μενα αυτη η ζύμη είναι απο τις πρώτες συνταγές που άρχισα να κανω και ειχαν παντα επιτυχια...
    και γιαυτο ειναι η πρςτη συνταγη μου σαν νεο μελος σε αυτην την ομορφη παρεα....
    #
    Σχόλιο από despinal, 24-5-15  
    Πολύ νόστιμη η ζύμη και πολύ καλή εναλλακτική ζύμης κουρού όταν δεν έχουμε γιαούρτι!
    #
    Σχόλιο από yiotula, 3-11-15  
    Όταν λες μια πλακα μαργαρίνη περίπου ποσα γραμμαρια?
    #
    Σχόλιο από Bibiana, 11-11-15  
    Μια πλακα μαργαρινη ειναι 250gr yiotula,η κλασικη πλακα,το σκληρο βιταμ που ειχαμε παντα,το βρισκεις σε ολα τα ψυγεια μαρκετ.

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΗΡΩserres, 10-12-11  
    ξέχασα να σημειώσω στα υλικά μας και ένα σότο που το ρίχνουμε μαζί με το αλεύρι ανακατωμένο
    #
    Σχόλιο από ΗΡΩserres, 12-12-11  
    το σοτο ειναι το BAKING POWDER (ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ) για να φουσκωσουν τα μπουρεκακια μας
    #
    Σχόλιο από nina-sotos, 13-12-11  
    Τελικά πήρα καλαμποκέλαιο και τα έκανα,στα μισά έβαλα τυρί φέτα και στα άλλα μισά τυρί κίτρινο με γαλοπούλα και γίνανε όνειρο!!Πολύ ωραία και κυρίως εύκολη ζύμη ιδίως για εμένα που τώρα σιγά-σιγά πειραματίζομαι με την κουζίνα!Συγχαρητήρια ΗΡΩserres!
    #
    Σχόλιο από ΗΡΩserres, 14-12-11  
    χαίρομε που σου αρεσαν και μενα αυτη η ζύμη είναι απο τις πρώτες συνταγές που άρχισα να κανω και ειχαν παντα επιτυχια...
    και γιαυτο ειναι η πρςτη συνταγη μου σαν νεο μελος σε αυτην την ομορφη παρεα....
    #
    Σχόλιο από despinal, 24-5-15  
    Πολύ νόστιμη η ζύμη και πολύ καλή εναλλακτική ζύμης κουρού όταν δεν έχουμε γιαούρτι!
    #
    Σχόλιο από yiotula, 3-11-15  
    Όταν λες μια πλακα μαργαρίνη περίπου ποσα γραμμαρια?
    #
    Σχόλιο από Bibiana, 11-11-15  
    Μια πλακα μαργαρινη ειναι 250gr yiotula,η κλασικη πλακα,το σκληρο βιταμ που ειχαμε παντα,το βρισκεις σε ολα τα ψυγεια μαρκετ.

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από sofi_loutraki, 11-12-11  
    Παρακαλώ , τί είναι το σοτο ?
    #
    Σχόλιο από nina-sotos, 12-12-11  
    Καλησπέρα ΗΡΩserres,μπορώ να βάλω άλλο λάδι και όχι καλαμποκέλαιο(γιατι δεν έχω τώρα )ή θα μου αλλάξει το αποτέλεσμα?
    #
    Σχόλιο από ΗΡΩserres, 13-12-11  
    εγω θα εβαζα οτι λαδι ειχα εκτος απο ελαιολαδο γιατι θα γινοταν βαρια στην γευση

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΗΡΩserres, 10-12-11  
    ξέχασα να σημειώσω στα υλικά μας και ένα σότο που το ρίχνουμε μαζί με το αλεύρι ανακατωμένο

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ψωμί-ζύμες
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    Ζυμη
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της moullas
    ΨΩΜΑΚΙ
    Ένα βιβλίο 135 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki
    Ζύμες/Ψωμιά
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της despinal
    αλμυρά
    Ένα βιβλίο 154 αγαπημένων συνταγών, του/της sofi_loutraki