Πεντανόστιμο Cheesecake
'Ενα εύκολο και νόστιμο Cheesecake. Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές αλλά αυτή για μένα είναι η πιο νόστιμη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Κατα την γνώμη μου με τα πτι μπερ και με το ζελέ ανανά γίνεται πιο νόστιμο. Καλή επιτυχία!!
Υλικά
-
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ ή digestive
-
250 gr μαργαρίνη
-
250 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
-
1 κεσεδάκι philadelphia
-
1 φακελάκι ζελέ ανανά ή μπανάνα
-
1 βαζάκι μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Θριματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι και λιώστε τη μαργαρίνη ζεσταίνοντας τη σε χαμηλη φωτιά (όχι να κάψει).
-
2
Ανακατέψτε τα μπισκότα με το βιτάμ πολύ καλά σε ένα μεγάλο μπολ και στρώστε το μείγμα ομοιόμορφα σε μια φόρμα που ανοίγει με κούμπωμα στο πλάι διάμετρου 28cm.
-
3
Έπειτα αν θέλετε ψήνετε το μείγμα στο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 150-180 βαθμούς (γίνεται πιο νόστιμο).
-
4
Στη συνέχεια βγάλτε το μείγμα από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
-
5
Ετοιμάστε την γέμισηστην αρχη διαλύστε το ζελέ σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και αφήστε το να κρυώσει χωρίς να πήξει.
-
6
Στο μεταξύ ανακατέψτε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.
-
7
Όταν κρυώσει το ζελέ το ρίχνετε κι αυτό με τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύετε καλά έως ότου να ενσωματωθεί με το μειγμα.
-
8
Αδειάστε την κρέμα στη φόρμα με το μπισκότο κι αφήστε την στο ψυγείο για αρκετές ώρες για να πήξει.
-
9
Όταν πλέον έχει πήξει η κρέμα απλώστε στην επιφάνεια την μαρμελάδα της επιλογής σας.
-
10
Φυλάξτε το τσιζ κέικ στο ψυγείο ως την στιγμή που θα το σερβίρετε.
Σχόλια (2)