Πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο από Ρόδο
Χωρίς σιμιγδάλι, χωρίς αβγά! Απλά, το τέλειο γαλακτομπούρεκο! Εύκολα και γρήγορα, μια συνταγή από την θεία μου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε στο τέλος πασπαλίζετε με κανέλα για περισσότερο άρωμα.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
Για την κρέμα
-
2 λίτρα γάλα
-
3/4 του πακέτου ρυζάλευρο
-
10 κουταλιές corn flour
-
6 βανίλιες
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
Για το σιρόπι
-
3 ποτήρια νερό
-
3 ποτήρια ζάχαρη
-
λίγο λεμόνι
-
2-3 φλούδες λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βουτυρώνετε ένα ταψί μεγάλο.
-
2
Στρώνετε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας, πάνω από τα μισά, βουτυρώνοντας καλά ενδιάμεσα.
-
3
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, την ζάχαρη, το corn flour, τις βανίλιες και το ρυζάλευρο και ανακατεύετε συνεχώς.
-
4
Μόλις αρχίσει να πήζει και γίνει τόσο σφιχτή σαν την κρέμα μπεσαμέλ, την κατεβάζετε από την φωτιά.
-
5
Περιχύνετε ομοιόμορφα στο ταψί με τα φύλλα.
-
6
Στρώνετε από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα.
-
7
Χαράζετε σε κομμάτια.
-
8
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 1-1.30 ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
-
9
Βγάζετε το ταψί και αφήνετε να κρυώσει.
-
10
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύετε. Από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει μετράτε περίπου 5 λεπτά και σβήνετε.
-
11
Περιχύνετε το κρύο γαλακτομπούρεκο με το ζεστό σιρόπι και το αφήνετε να το απορροφήσει. Απολαύστε το!!!!
Σχόλια (12)