Πεντανόστιμο Μιλφέιγ
Πρόκειται για μια πολύ απλή συνταγή για μιλφέιγ, που μετά από πολλές παραλλαγές άκουσα τα περισσότερα Μμμμμ!!! Έχει εύκολα υλικά και γρήγορη συναρμολόγηση!!! Ελπίζω να σας αρέσει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ποσότητες είναι για ένα ορθογώνιο 2λιτρο pyrex (24x15εκ.) Προτιμήστε φύλλο σφολιάτας από το ψυγείο του supermarket και όχι κατεψυγμένο. Δίνει άλλη γεύση!!
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (περιέχει 2 φύλλα)
-
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ (σκόνη)
-
1,2 λίτρα φρέσκο γάλα (κατά προτίμηση πλήρες)
-
500 ml κρέμα γάλακτος
-
ζάχαρη άχνη (όση θέλετε!)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Απλώστε το φύλλο σφολιάτας σε λαδόκολλα. Τρυπήστε με πηρούνι την επιφάνεια του φύλλου και ψήστε στους 170 βαθμούς σε αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι για 20' περίπου (αναλόγως το φούρνο) μέχρι να ροδίσει. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται και για το 2ο φύλλο.
-
2
Σ' ένα μπολ αδειάστε τα φακελάκια της κρέμας, ρίξτε το γάλα και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
-
3
Αδειάστε την κρέμα γάλακτος σ' ένα άλλο μπολ και χτυπήστε την να γίνει μια απαλή σαντιγύ.
-
4
Και τώρα η συναρμολόγησηΚόψτε από τα φύλλα σφολιάτας 3 ίσα μέρη (όσο θα είναι και η επιφάνεια του ταψιού ή του πιάτου που θα το στήσετε) φροντίζοντας να περισσέψει φύλλο και για το πασπάλισμα!
-
5
Στρώστε το ένα κομμάτι σφολιάτα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Απλώστε πάνω στο φύλλο τη μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής.
-
6
Στρώστε το 2ο κομμάτι σφολιάτας και πασπαλίστε το
-
7
Με ζάχαρη άχνη. Απλώστε την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής πάνω στο φύλλο.
-
8
Στρώστε και το 3ο και τελευταίο κομμάτι..κλασικά πασπαλίστε με άχνη! και απλώστε επάνω την σαντιγύ.
-
9
Τρίψτε όση σφολιάτα περίσσεψε και ρίξτε την πάνω στη στρώση με τη σαντιγύ εναλλάξ με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Σχόλια (6)