Πεντανόστιμο ρολό κολοκύθας

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Ρολό χωρίς να έχει έντονη τη γεύση της κίτρινης κολοκύθας (για όσους δεν αρέσει) με πολλά μπαχαρικά και γέμιση κρέμας τυριού!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ξύσμα ενός πορτοκαλιού μαζί με τον πουρέ κολοκύθας για γεύση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. Για το παντεσπάνι
  2. 2/3 φλ. πολτοποιημένη κολοκύθα
  3. 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 1 φλ. ζάχαρη
  5. 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  6. 1/2 κ.γ. σόδα
  7. 1/2-1 κ.γ. κανέλα
  8. 1/4 κ.γ. μπαχάρι
  9. 1/4 κ.γ. αλάτι
  10. 1/2 φλ. καρύδια τριμμένα
  11. 3 αυγά χωρισμένα κρόκοι - ασπράδια
  12. 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια
  13. Γέμιση και γλάσο
  14. 2 κ.σ. μαργαρίνη
  15. 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια
  16. 1/2 φλ. καρύδια ψιλοτριμμένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για το παντεσπάνι χτυπάμε στο μίξερ κρόκους αυγών και ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, βανίλια και μπαχαρικά. Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τη σόδα και χτυπάμε να αφρατέψει το μείγμα.

  2. 2

    Σε καθαρό μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια (περίπου 5 λεπτά σε παχιά μαρέγκα) και τα προσθέτουμε στο μίξερ. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν τα υλικά μας.

  3. 3

    Ντύνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα της κουζίνας μας, τη λαδώνουμε ελαφρά (αυτό βοηθάει να αφαιρεθεί καλύτερα το παντεσπάνι μας), ρίχνουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά.

  4. 4

    Αφαιρούμε το παντεσπάνι προσεχτικά από τη λαδόκολλα βάζοντάς το σε πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη.

  5. 5

    Τυλίγουμε αμέσως σε ρολό και αφήνουμε να κρυώσει.

  6. 6

    Χτυπάμε καλά το τυρί, τη μαργαρίνη και τη βανίλια. Ρίχνουμε και την άχνη φτιάχνοντας γλάσο-κρέμα. Κρατάμε λίγο γλάσο για να καλύψουμε το ρολό μας. Ανοίγουμε το ρολό, βάζουμε γέμιση και πασπαλίζουμε με καρύδια.

  7. 7

    Τυλίγουμε πάλι σε ρολό. Κόβουμε τις άκρες για καλύτερη εμφάνιση.

  8. 8

    Καλύπτουμε με το γλάσο που κρατήσαμε όλο το ρολό (εγώ έβαλα ανάμεσα στο γλάσο μερέντα που ταιριάζει πολύ) και κάνουμε σχέδια-ρίγες με ένα πιρουνάκι!

  9. 9

    Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε!!

Αντιδράσεις

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα