Πεντανόστιμο χοιρινό στη γάστρα
Ένα φαγητό ιδανικό για τα τραπεζώματα των γιορτών που δένει απόλυτα με ό,τι συνοδευτικό προτιμάτε (πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, λαχανικά, πουρές κ.α.)
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή η συνταγή είναι δικής μου εμπνεύσεως μετά από πολλές προσπάθειες για να πετύχω κρέας ψητό στο φούρνο. Συνήθως μου γινόταν στεγνό και άγευστο. Με αυτόν τον τρόπο παρασκευής γίνεται μαλακό, ζουμερό και νοστιμότατο.Οι θερμοκρασίες είναι ενδεικτικές, μπορείτε να τις αυξομειώσετε ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου σας. Στην αρχή χρειάζεται δυνατό ψήσιμο και στη συνέχεια κανονικό.Μην ξεχάσετε να γυρίζετε το κρέας στη δεύτερη φάση ψησίματος.Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, βάζουμε ρίγανη, το αλείφουμε με μουστάρδα και το τοποθετούμε στη γάστρα.
-
2
Κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρές φέτες και τα βάζουμε ανάμεσα και πάνω από τα κομάτια του κρέατος.
-
3
Ρίχνουμε το νερό, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (220 βαθμούς) για 2 ώρες.
-
4
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, περιχύνουμε το φαγητό και συνεχίζουμε το ψήσιμο με ανοικτή γάστρα στους 180 βαθμούς μέχρι το κρέας να πιει αρκετό από το ζουμί του και να μείνει με λίγη σαλτσούλα.
-
5
Προσοχή! Στη δεύτερη φάση ψησίματος γυρίζουμε τα κομάτια του κρέατος ανά μισή ώρα.
Σχόλια (87)