Περί ορέξεως....Κολοκυθόπιτα 2

50 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Όταν μιλάμε περί ορέξεως... καταλήγουμε πάντα στον ίδιο παρανομαστή... Κολοκυθόπιτα. Και επειδή εμείς στην Ήπειρο είμαστε πιτάδες, όπως σας έχω πει πολλές φορές, σιγά και μην δεν κάναμε και την κολοκύθα πίτα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να εμπλουτίσουμε την γέμιση της πίτας με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένο άνιθο. Της πάει πολύ και έχουμε μια εντελώς διαφορετική παραλλαγή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
1 ταψί του φούρνου
  1. φύλλα Για τα
  2. 1/2 kg αλεύρι
  3. λίγο ξύδι
  4. λίγο λάδι
  5. νερό όσο πάρει
  6. Για τη γέμιση
  7. 500 gr κολοκύθα κίτρινη (εμείς την ξύνουμε με το κουτάλι όπως έκανε η γιαγιάκα μου)
  8. 250 gr φέτα χοντροτριμμένη
  9. 1 φλυτζανάκι του καφέ τραχανά
  10. 1 μικρό νουνού
  11. 100 gr. Τριμμένη γραβιέρα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε την ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά σε λεκανίστα και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι έυπλαστο και μαλακό. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε την γέμιση. Ξύνουμε την σάρκα της κολοκύθας με ένα κουτάλι και την αλατίζουμε ελαφρώς. Την στίβουμε λίγο με το χέρι μας.

  3. 3

    Προσθέτουμε την φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το νουνού, την γραβιέρα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη και τον τραχανά.

  4. 4

    Ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά.

  5. 5

    Ανοίγουμε φύλλο με τον πιτόξυλο λεπτό και αεράτο και στρώνουμε σε ταψι αλλειμένο με λάδι. Στρώνουμε 3-4 φύλλα στον πάτο του ταψιού, ραντίζουμε με λάδι ενδιάμεσα.

  6. 6

    Αδειάζουμε την γέμιση πάνω στα φύλλα και σκεπάζουμε με δυο ακόμη φύλλα την επιφάνεια της πίτας τα οποία έχουμε περάσει με λάδι στο μεταξύ.

  7. 7

    Τα φύλλα που περισσέυουν έξω από το ταξί τα γυρίζουμε ομοιόμορφα προς τα μέσα.

  8. 8

    Ραντίζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε την πίτα μας στους 180οC για περίπου 45'-60΄(ανάλογα με το φούρνο), μέχρ να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα