Περί ορέξεως....Κολοκυθόπιτα 2
Όταν μιλάμε περί ορέξεως... καταλήγουμε πάντα στον ίδιο παρανομαστή... Κολοκυθόπιτα. Και επειδή εμείς στην Ήπειρο είμαστε πιτάδες, όπως σας έχω πει πολλές φορές, σιγά και μην δεν κάναμε και την κολοκύθα πίτα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να εμπλουτίσουμε την γέμιση της πίτας με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένο άνιθο. Της πάει πολύ και έχουμε μια εντελώς διαφορετική παραλλαγή.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά σε λεκανίστα και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι έυπλαστο και μαλακό. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
-
2
Ετοιμάζουμε την γέμιση. Ξύνουμε την σάρκα της κολοκύθας με ένα κουτάλι και την αλατίζουμε ελαφρώς. Την στίβουμε λίγο με το χέρι μας.
-
3
Προσθέτουμε την φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το νουνού, την γραβιέρα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη και τον τραχανά.
-
4
Ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά.
-
5
Ανοίγουμε φύλλο με τον πιτόξυλο λεπτό και αεράτο και στρώνουμε σε ταψι αλλειμένο με λάδι. Στρώνουμε 3-4 φύλλα στον πάτο του ταψιού, ραντίζουμε με λάδι ενδιάμεσα.
-
6
Αδειάζουμε την γέμιση πάνω στα φύλλα και σκεπάζουμε με δυο ακόμη φύλλα την επιφάνεια της πίτας τα οποία έχουμε περάσει με λάδι στο μεταξύ.
-
7
Τα φύλλα που περισσέυουν έξω από το ταξί τα γυρίζουμε ομοιόμορφα προς τα μέσα.
-
8
Ραντίζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε την πίτα μας στους 180οC για περίπου 45'-60΄(ανάλογα με το φούρνο), μέχρ να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια