κύρια φωτογραφία συνταγής Περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα
athinag
athinag @cook_8449505

Λίγα μυστικά ακόμα

Νομίζω οτι αυτή τη συνταγή την έφτιαξε κάποια στιγμή η Βέφα Αλεξιάδου.Δυστυχώς δεν εχω γράψει στις σημειώσεις μου από ποιόν είναι. Ταιριάζει απίστευτα με γιαούρτι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1,5 κιλό κολοκύθια πράσινα
  2. 1/2 κούπα βούτυρο
  3. 6 κ.σ. αλεύρι
  4. 2 κούπες ζεστό γάλα
  5. 2 κούπες φετα τριμμένη
  6. 1/2 κούπα άνιθο ψιλοκομμένο
  7. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβω τα κολοκύθια στο τριφτη και τα αφήνω μια ώρα να στραγγίσει το νερό τους. Έπειτα τα στίβω καλά με τα χέρια.

  2. 2

    Σωτάρω τα κολοκύθια στο βούτυρο για 10 λεπτά.

  3. 3

    Προσθέτω το αλεύρι και συνεχίζω το σωταρισμα για 5 λεπτά ακόμα.

  4. 4

    Ρίχνω το γάλα και ανακατεύω συνέχεια μεχρι να αρχίσει να πήζει.

  5. 5

    Κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω για λίγο να κρυώσει.

  6. 6

    Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά, την τριμμένη φέτα, τον άνιθο και το πιπέρι. Δοκιμάζω και προσθέτω αλάτι αν χρειάζεται.

  7. 7

    Βουτυρώνω ένα ταψί και ρίχνω την φρυγανια κουνώντας το ταψί για να στρωθεί παντού.

  8. 8

    Βάζω το μίγμα στο ταψί και βάζω από πάνω 3 κομματάκια βούτυρο και τριμμένη φρυγανιά.

  9. 9

    Ψήνω στους 180 για μια ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια

tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
Πολύ καλή και εύκολη και νόστιμη.....
Πράγματι την είχε δείξει κάποια στιγμή η Βέφα,την έχω κι εγώ στα πρακτικά μου.

Από

athinag
athinag @cook_8449505
στις