Περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Νομίζω οτι αυτή τη συνταγή την έφτιαξε κάποια στιγμή η Βέφα Αλεξιάδου.Δυστυχώς δεν εχω γράψει στις σημειώσεις μου από ποιόν είναι. Ταιριάζει απίστευτα με γιαούρτι.
Υλικά
-
1,5 κιλό κολοκύθια πράσινα
-
1/2 κούπα βούτυρο
-
6 κ.σ. αλεύρι
-
2 κούπες ζεστό γάλα
-
4 αυγά
-
2 κούπες φετα τριμμένη
-
1/2 κούπα άνιθο ψιλοκομμένο
-
πιπέρι
-
4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβω τα κολοκύθια στο τριφτη και τα αφήνω μια ώρα να στραγγίσει το νερό τους. Έπειτα τα στίβω καλά με τα χέρια.
-
2
Σωτάρω τα κολοκύθια στο βούτυρο για 10 λεπτά.
-
3
Προσθέτω το αλεύρι και συνεχίζω το σωταρισμα για 5 λεπτά ακόμα.
-
4
Ρίχνω το γάλα και ανακατεύω συνέχεια μεχρι να αρχίσει να πήζει.
-
5
Κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω για λίγο να κρυώσει.
-
6
Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά, την τριμμένη φέτα, τον άνιθο και το πιπέρι. Δοκιμάζω και προσθέτω αλάτι αν χρειάζεται.
-
7
Βουτυρώνω ένα ταψί και ρίχνω την φρυγανια κουνώντας το ταψί για να στρωθεί παντού.
-
8
Βάζω το μίγμα στο ταψί και βάζω από πάνω 3 κομματάκια βούτυρο και τριμμένη φρυγανιά.
-
9
Ψήνω στους 180 για μια ώρα.
Σχόλια
Πράγματι την είχε δείξει κάποια στιγμή η Βέφα,την έχω κι εγώ στα πρακτικά μου.