Πέρκα με σάλτσα μουστάρδας
Μια διαφορετική γλυκόξινη γεύση από τον τέλειο συνδυασμό ψαριού - μουστάρδας - μελιού, σε μια πανεύκολη συνταγή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή! Να μη βάλετε πολύ νερό, γιατί μέχρι να βράσει θα λιώσει το ψάρι μας που χρειάζεται ελάχιστη ώρα να γίνει! Επίσης, πιστεύω ότι όποια μουστάρδα και να χρησιμοποιήσετε θα είναι ωραίο, απλά εγώ σήμερα μόλις το έφτιαξα με τη συγκεκριμένη και βγήκε τέλειο! Συνοδεύεται ωραία με ρύζι. Δικής μου έμπνευσης η συνταγή.
Υλικά
-
800 γρ. φιλέτο πέρκας
-
1 κουτ. σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση "μουστάρδα Balsamon - Ρίγανη&θυμάρι)
-
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
-
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
λίγο λάδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη
-
1 κουτ. σούπας μέλι (κατά προτίμηση έλατο)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μετρίου μεγέθους το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο λάδι και το σοτάρουμε. Κατα τη διάρκεια του σοταρίσματος του κρεμμυδιού, ρίχνουμε και το φιλέτο πέρκας που έχουμε κόψει σε μεγάλα κομματια και τα σοτάρουμε να ασπρίσουν λίγο στο χρώμα τους.
-
2
Χτυπάμε σε ένα σέικερ το χυμό λεμονιού μαζί με τη μουστάρδα και ελάχιστο νερό και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
-
3
Ρίχνουμε το μέλι και μετά αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τον άνηθο.
-
4
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (40)