Πέρκα στο φούρνο με λαχανικά
Εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή...
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην βάλετε πολλά υγρά, γιατί τα λαχανικά κατεβάζουν αρκετά από μόνα τους. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λίγο λάδι, προσθέστε λίγο νεράκι.
Υλικά
-
φιλέτα πέρκας
-
φέτες κρεμμύδια ξερά κομμένα σε
-
καρότα κομμένα σε ροδέλες
-
κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
-
πατάτες κομμένες σε ροδέλες
-
ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
-
χυμός λεμονιού
-
λάδι
-
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χρησιμοποιούμε ένα βαθύ πυρέξ με καπάκι.
-
2
Βάζουμε τα υλικά σε στρώσεις. Σε κάθε στρώση ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι και λεμόνι κατά βούληση.
-
3
Πρώτα τα κρεμμύδια, έπειτα τα καρότα, από πάνω τις πατάτες και πάνω από αυτές τα κολοκύθια.
-
4
Έπειτα βάζουμε τα φιλέτα πέρκας και από πάνω αραδιάζουμε τις ροδέλες ντομάτας.
-
5
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω και αέρα και κλειστό καπάκι έως ότου ψηθούν τα λαχανικα.
-
6
Στο τέλος ανοίγουμε το καπάκι για να ροδίσει λίγο το φαγήτο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)