Πέρκα στο φούρνο
Ονειρική συνταγή για αυτούς που δυσκολεύονται με το ψάρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνταγή που βρίσκεται στο μενού του ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ.
Υλικά
-
700 γρ. πέρκα κομμένη σε 4 μερίδες
-
2 κρεμμύδια φρέσκα
-
1 κρεμμυδι ξερό σε ροδέλες
-
2 ντομάτες σε κυβάκια
-
1 κούπα μαϊντανό
-
1 κουτ. σούπας άνηθο
-
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
Φρυγανιά τρίμα
-
Λάδι
-
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
-
Αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλευρώνω τα κομμάτια πέρκας και τα τηγανίζω ελαφρώς μέχρι να ροδίσουν.
-
2
Τσιγαρίζω σε άλλο τηγάνι με τη σειρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ρίχνω την ντομάτα, το μαϊντανό, τον ανηθο και τη ζάχαρη και ανακατεύω συνέχεια για 2-3 λεπτά μέχρι να «δέσουν» τα υλικά.
-
3
Βάζω τα κομμάτια πέρκας στο ταψί και πάνω τους ρίχνω το μίγμα του τηγανιού μου.
-
4
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 20 λεπτά και είναι έτοιμα.
Σχόλια (12)