Περκούλες βραστές με αγουρίδα
Μιά εύκολη Μεγανησιώτικη συνταγή που η προέλευση της χάνεται στα βάθη των χρόνων.
Λίγα μυστικά ακόμα
Με μιά μικρή παραλλαγή ( αντι γιά αγουρίδα βάζουμε χυμό λεμονιού) μπορούμε να βράσουμε και όλα τα μαύρα τα ψάρια π.χ. Ροφό, σειρήτα, σκορπίνες κλπ. Το μυστικό της επιτυχίας είναι στην ποσότητα του νερού. Αν, μετά το βράσιμο, το φαγητό μας έχει αρκετό νερό δεν θάναι τόσο νόστιμο. Το ζουμάκι του πρέπει να είναι σαν κρέμα.
Υλικά
-
1 κιλό πέρκες θαλασσινές, αρκετά μεγάλες
-
1 μέτριο σταφύλι αγουρίδα
-
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
-
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεσπυρίζουμε την αγουρίδα και την πλένουμε πολύ καλά (δύο τρία νερά).
-
2
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας νερό τόσο που όταν θα προσθέσουμε τις πέρκες, αυτές να σκεπάζονται μέχρι τη μέση, την αγουρίδα, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει γιά 15 περίπου λεπτά σε κανονική φωτιά και με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη.
-
3
Τέλος, μετά τα 15 λεπτα, προσθέτουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε να βράσουν κανονικά.
-
4
Σερβίρεται ζεστό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια