Pesto alla Genovese
Μια αυθεντική συνταγή, κατευθείαν από τη Γένοβα. Πραγματικά πολύ νόστιμη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Άλλη μια συνταγή που μου έδωσε η φίλη μας η Λέσλι. Της την έδωσε μια κυρία από τη Γένοβα και είπε πως είναι παραδοσιακή συνταγή της οικογένειάς της. Της είπε πως το μυστικό είναι στην πατάτα που βράζει με τα μακαρόνια και στο τυρί που πρέπει να είναι μισό Πεκορίνο και μισό Παρμεζάνα.
Υλικά
-
50 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
-
110 ml ελαιόλαδο
-
75 γρ. κουκουνάρια ή καρύδια
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
λίγο αλάτι
-
50 γρ. μαλακωμένο βούτυρο
-
50 γρ. πεκορίνο τριμμένο
-
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε τα κουκουνάρια (ή τα καρύδια) σε τηγάνι και σωτάρετέ τα λίγο μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα.
-
2
Βάλτε στο μούλτι ή στο μπλέντερ το βασιλικό, το ελαιόλαδο, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το αλάτι. (εάν θέλετε μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη μετά από αυτό το βήμα)
-
3
Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και ανακατέψτε με το βούτυρο και το τριμμένο τυρί.
-
4
Βράστε τα ζυμαρικά σας, βάζοντας μέσα στο νερό και μια πατάτα.
-
5
Όταν βράσουν, πάρτε 7-8 κ.σ. από το νερό και προσθέστε τα στο πέστο. Στραγγίξτε τα μακαρόνια και ανακατέψτε με το πέστο.
Σχόλια (58)
Καταπληκτικό pesto! Μπράβο Sitronella για άλλη μία φορά φάγαμε υπέροχα ακολουθώντας συνταγή σου. Ευχαριστούμε