Πέστο για χειμώνα
Διάβασα τη συνταγή στο bostanistas.gr και την έχω κάνει ήδη δύο φορές. Θεωρώ απαραίτητο να τη μοιραστώ μαζί σας. Ίσως η πιο νόστιμη σάλτσα για μακαρόνια που έχω δοκιμάσει ποτέ. (και η φωτογραφία είναι από το ίδιο site )
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό είναι ένα. Φάτε την γρήγορα!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το πράσο σε 6 κομμάτια και ξεχωρίζουμε τα φύλλα του.
-
2
Αφαιρούμε από τα σκόρδα το ενδιάμεσο κοτσανάκι τους. Τα βάζουμε σε βραστό νερό για 3,5 λεπτά.
-
3
Μετά προσθέτουμε τα φύλλα λαχανίδας και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 3,5 λεπτά.
-
4
Κρατάμε μια κούπα τσαγιού από το νερό στο οποίο βρίσκονται τα λαχανικά και μετά τα σουρώνουμε.
-
5
Ρίχνουμε στο multi τα λαχανικά, προσθέτουμε το λάδι και τα "χτυπάμε" μέχρι να γίνουν αλοιφή.
-
6
Επαναφέρουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα και ρίχνουμε όσο θέλουμε από το νερό που κρατήσαμε.
-
7
Βράζουμε τα μακαρόνια στον χρόνο του πακέτου, αφαιρώντας μισό με ένα λεπτό.
-
8
Τα στραγγίζουμε.
-
9
Δυναμώνουμε τη φωτιά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και μόλις αρχίζει να κοχλάζει, την αποσύρουμε και ρίχνουμε τα μακαρόνια.
-
10
Ανακατεύουμε, ρίχνοντας λίγη-λίγη από την παρμεζάνα (αφήνουμε 50 γρ για το σερβίρισμα).
-
11
Σερβίρουμε σε χλιαρά, βαθιά πιάτα, προσθέτοντας από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα (ή και περισσότερη) και λίγο μαύρο πιπέρι. Καλή όρεξη.
Σχόλια