κύρια φωτογραφία συνταγής Πέστο για χειμώνα
anastasios_
anastasios_ @cook_8453363
Θεσσαλονίκη,

Διάβασα τη συνταγή στο bostanistas.gr και την έχω κάνει ήδη δύο φορές. Θεωρώ απαραίτητο να τη μοιραστώ μαζί σας. Ίσως η πιο νόστιμη σάλτσα για μακαρόνια που έχω δοκιμάσει ποτέ. (και η φωτογραφία είναι από το ίδιο site )

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό είναι ένα. Φάτε την γρήγορα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 με 4 άτομα
  1. 2 φύλλα λαχανίδας
  2. 1 μεγάλο πράσο μαζί με το πράσινο μέρος
  3. 4 σκελίδες σκόρδο
  4. 100 ml extra παρθένο ελαιόλαδο
  5. 1 πακέτο μακαρόνια (οτιδήποτε)
  6. μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το πράσο σε 6 κομμάτια και ξεχωρίζουμε τα φύλλα του.

  2. 2

    Αφαιρούμε από τα σκόρδα το ενδιάμεσο κοτσανάκι τους. Τα βάζουμε σε βραστό νερό για 3,5 λεπτά.

  3. 3

    Μετά προσθέτουμε τα φύλλα λαχανίδας και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 3,5 λεπτά.

  4. 4

    Κρατάμε μια κούπα τσαγιού από το νερό στο οποίο βρίσκονται τα λαχανικά και μετά τα σουρώνουμε.

  5. 5

    Ρίχνουμε στο multi τα λαχανικά, προσθέτουμε το λάδι και τα "χτυπάμε" μέχρι να γίνουν αλοιφή.

  6. 6

    Επαναφέρουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα και ρίχνουμε όσο θέλουμε από το νερό που κρατήσαμε.

  7. 7

    Βράζουμε τα μακαρόνια στον χρόνο του πακέτου, αφαιρώντας μισό με ένα λεπτό.

  8. 8

    Τα στραγγίζουμε.

  9. 9

    Δυναμώνουμε τη φωτιά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και μόλις αρχίζει να κοχλάζει, την αποσύρουμε και ρίχνουμε τα μακαρόνια.

  10. 10

    Ανακατεύουμε, ρίχνοντας λίγη-λίγη από την παρμεζάνα (αφήνουμε 50 γρ για το σερβίρισμα).

  11. 11

    Σερβίρουμε σε χλιαρά, βαθιά πιάτα, προσθέτοντας από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα (ή και περισσότερη) και λίγο μαύρο πιπέρι. Καλή όρεξη.

Αντιδράσεις

Από

anastasios_
anastasios_ @cook_8453363
στις
Θεσσαλονίκη,