Pesto λιαστής ντομάτας
Μία σάλτσα απλή και γρήγορη, αλλά ταυτόχρονα πολύ νόστιμη και αρωματική, που κλείνει μέσα της συμπυκνωμένα αρώματα της Μεσογείου!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να το καταψύξουμε για να το διατηρήσουμε πλέον για πολύ μεγαλύτερο διάστημα. Το αποψύχουμε εντός του ψυγείου, πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί, είτε φρέσκο είτε αποψυγμένο, το αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό. Εάν για παράδειγμα, το χρησιμοποιήσουμε για (ή μέσα σε) σάλτσα ζυμαρικών, το διαλύουμε με περίπου ένα φλυτζάνι ζεστό νερό από το βρασμό τους, ενώ ανακατεύουμε εκεί μέσα τα ζυμαρικά.
Όπως αναφέρεται και στα βήματα της συνταγής, πρέπει κανείς να είναι προσεκτικός με το αλάτι, λόγω του ότι οι λιαστές (αλλά και οι αποξηραμένες στο σπίτι) ντομάτες είναι ήδη αλατισμένες.
Υλικά
-
400 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι
-
20 γρ. αμύγδαλα, αποφλοιωμένα
-
10 γρ. κουκουνάρι
-
μερικά φύλλα βασιλικού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τις λιαστές ντομάτες, ΧΩΡΙΣ να τις στραγγίσουμε από το λάδι τους.
-
2
Προσθέτουμε στον κάδο το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα.
-
3
Προσθέτουμε και τα φυλλαράκια του βασιλικού και αλέθουμε, μέχρις ότου πάρουμε ένα μείγμα, μάλλον "θριφτό", "σπυρωτό".
-
4
Η ποσότητα που παίρνουμε είναι κάτι λιγότερο από ένα βαζάκι των 500 ml. (Αντιστοιχεί σε σάλτσα για τέσσερις καλές μερίδες ζυμαρικών). Εάν δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε άμεσα, το βάζουμε σε βαζάκι και το φυλάμε στο ψυγείο. Εάν πρόκειται να το διατηρήσουμε αρκετές ημέρες, καλόν είναι να το σκεπάσουμε (μέσα στο βαζάκι) με μία στρώση ελαιόλαδο, θα αποκλείσει τον αέρα, μην αφήνοντάς τον να έρθει σε επαφή με το pesto
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια