κύρια φωτογραφία συνταγής Pesto με παντζάρι

Pesto με παντζάρι

4 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
DarkParadise
DarkParadise @cook_8519912

Λατρεύω τα μακαρόνια σε όλες τους τις εκδοχές και συνεχώς σκαρφίζομαι τρόπους μαγειρέματος που δεν έχω δοκιμάσει ξανά. Πριν από λίγο καιρό, αποφάσισα να δοκιμάσω τη γνωστή ιταλική σάλτσα σε μια πορφυρή παραλλαγή με παντζάρι. Το αποτέλεσμα ομολογώ πως με δικαίωσε και με το παραπάνω! Η συνταγή που περιγράφω παρακάτω είναι για δύο μερίδες, αλλά ασφαλώς μπορείτε να την προσαρμόσετε ανάλογα με τον αριθμό των συνδαιτυμόνων σας. Pesto με παντζάρι και φρέσκο δύοσμο είναι η πρότασή μου, λοιπόν, για όλους τους λάτρεις των ζυμαρικών. Είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε;

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι καλύτερο να φτιάξετε τη σάλτσα από την προηγούμενη ημέρα και να την αφήσετε ένα βράδυ στο ψυγείο, σε αεροστεγές βαζάκι, ώστε να αναμιχθούν καλύτερα τα αρώματά της.Η υφή της σάλτσας μοιάζει σαν μία πηχτή πάστα (π.χ. ελιάς), ωστόσο αν τη θέλετε πιο λεία μπορείτε να πειραματιστείτε με την ποσότητα του λαδιού.Το σκόρδο είναι προαιρετικό, αλλά δίνει περισσότερη ένταση στη σάλτσα.Επειδή βρίσκομαι σε μία μόνιμη κατάσταση ψευτο-δίαιτας, τα υλικά είναι στην πιο λάιτ εκδοχή που μπορούσα να σκαρφιστώ. Ασφαλώς μπορείτε να την προσαρμόσετε κατά το δοκούν, και αν θέλετε να αντικαταστήσετε το τυρί κρέμα με παρμεζάνα που προσομοιάζει περισσότερο στο κλασικό Γενοβέζικο pesto.Τη συγκεκριμένη συνταγή την έχω δοκιμάσει και με μείγμα ηλιόσπορων και κουκουναριού που πωλείται συσκευασμένο για σαλάτες (μου είχε τελειώσει το κουκουνάρι) και βγήκε το ίδιο γευστική.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 1 μεγάλο παντζάρι
  2. 3 κ.γ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  3. 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  4. 1 σκελίδα σκόρδο
  5. φρέσκο δυόσμο
  6. λίγο μηλόξιδο
  7. αλάτι
  8. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το παντζάρι και το κόβουμε σε κυβάκια.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε το σκόρδο ή το περνάμε από πρέσα.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε μπόλικο φρέσκο δυόσμο.

  4. 4

    Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  5. 5

    Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. από τη σάλτσα σε μία μερίδα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι η σάλτσα να απλωθεί παντού και να ζυμαρικά μας να πάρουν ένα μωβ χρώμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

DarkParadise
DarkParadise @cook_8519912
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα