κύρια φωτογραφία συνταγής Πετιμεζόπιτα
bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633

Είναι μια σχετικά εύκολη συνταγή και γίνεται μια πολύ αφράτη γλυκιά πιτούλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  2. 1 φλιτζ. πετιμέζι
  3. 1 φλιτζ. ζάχαρη
  4. 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη και βρασμένησε 1 φλιτζ. νερό για 10 λεπτά
  5. 1 κ.σ. σόδα
  6. χυμό από 2 πορτοκάλια
  7. ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  8. 1 σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
  9. 1 κ.γλ. κοφτή γαρίφαλο τριμμένο
  10. 1 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
  11. σουσάμι (προεραιτικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

  2. 2

    Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι,το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα και τη ζάχαρη.  Ανακατεύουμε καλά.  Προσθέτουμε το πετιμέζι, το κανελόνερο, το ξύσμα, το τσίπουρο, το γαρίφαλο και το αλεύρι λίγο λίγο.

  3. 3

    Ζυμώνουμε ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιογενές και μαλακό.  Το βάζουμε σε ταψί λαδωμένο και το απλώνουμε με τα δάχτυλά μας βρεγμένα ελαφρώς με τσίπουρο. 

  4. 4

    Πασπαλίζουμε την πίτα με σουσάμι και την ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
θα ηθελα πολυ κανω την συνταγη αλλα εχω μια ερωτηση\nτην κανελλα την βραζουμε κ κραταμε μονο μια κουταλια απο το νερο αυτο???????

Από

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
στις