Πετιμεζόπιτα
Είναι μια σχετικά εύκολη συνταγή και γίνεται μια πολύ αφράτη γλυκιά πιτούλα.
Υλικά
-
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
-
1 φλιτζ. πετιμέζι
-
1 φλιτζ. ζάχαρη
-
1 κ.σ. κανέλα τριμμένη και βρασμένησε 1 φλιτζ. νερό για 10 λεπτά
-
1 κ.σ. σόδα
-
χυμό από 2 πορτοκάλια
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
1 σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
-
1 κ.γλ. κοφτή γαρίφαλο τριμμένο
-
1 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
-
σουσάμι (προεραιτικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
-
2
Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι,το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το πετιμέζι, το κανελόνερο, το ξύσμα, το τσίπουρο, το γαρίφαλο και το αλεύρι λίγο λίγο.
-
3
Ζυμώνουμε ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιογενές και μαλακό. Το βάζουμε σε ταψί λαδωμένο και το απλώνουμε με τα δάχτυλά μας βρεγμένα ελαφρώς με τσίπουρο.
-
4
Πασπαλίζουμε την πίτα με σουσάμι και την ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά.
Σχόλια (15)