Pici με σάλτσα κοτόπουλου και μυρωδικά
Αυτή τη συνταγή την είδα στην τηλεόραση. Ένα πρωί με ζέστη και ολιγον τι βαρεμάρα, άλλαζα κανάλια (λόγω βαρεμάρας) και πήγα και στα δορυφορικά. Ξαφνικά η βαρεμάρα μου άρχισε να φεύγει όταν είδα, σε κάποιο κανάλι ιταλικό, έναν νεαρούλη να μαγειρεύει!! Ώπα, (είπα) εδώ μας ενδιαφέρει..Και έκατσα και εβλεπα τι μαγειρεύει ο νεαρούλης, βέβαια δεν καταλάβαινα λέξη αλλά μεριά που η Ιταλική γλώσσα είναι εύηχη, μεριά που το αποτέλεσμα ήταν ωραίο είπα να τη δοκιμάσω. Αμέσως πήρα φωτογραφία τα υλικά που έδειχνε στην οθόνη αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα την εκτέλεση. Λόγω ότι μια συμπάθια στην γείτονα χώρα την έχω (2 φορες εχω ταξιδεψει αλοιμονο) και ότι καθε τι μακαρονοειδές μας αρέσει, με λίγη βοηθεια από πολλές κοπέλες του σαιτ μας που θέλησαν να βοηθήσουν αλλά κυρίως από τον ggr, που με υπομονή μου έδωσε την καλύτερη βοήθεια τόσο με τα υλικά όσο και με την εκτέλεση, έφτιαξα την πολύ νόστιμη αυτή συνταγή! Οπότε η συνταγή δικαιωματικά του ανήκει.Η συνταγή αλλάχτηκε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για να είναι κομματάκι εύκολη και εκτός του να μας ευχαριστήσει γευστικά, να μας ευχαριστήσει και ποσοτικά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κοτόπουλο όταν το σωτάρουμε καλά το τραβάμε από η φωτια, επειδή είναι μικρά κομματάκια κομμένο δεν χρειάζεται περισσότερο μαγειρεμα για να μην ξεραθεί.Τα ζυμαρικά pici μη σας παραξενέψουν όταν δείτε ότι διαφέρουν γευστικά και εμφανισιακά από τα ζυμαρικά του εμπορίου. Όταν βράζετε τα pici μη σας παραξενέψει όταν μερικά θα κοπούν με αποτελεσμα να είναι ανομοια.Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε την διαδικασία για τα pici αρκέτη ώρα πριν, γιατί η αλήθεια είναι ότι μέχρι να πάρετε το κολάϊ θα σας παιδέψει λίγο.Κατά τα άλλα είναι μια ευκολη και νόστιμη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβoυμε το σέλινο
-
2
Τρίβουμε στον τρίφτη το καρότο και το κρεμμύδι
-
3
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το κοτόπουλο
-
4
Σε ένα βαθύ τηγάνι τα βάζουμε τα παραπάνω υλικά μαζί με το γλύκανισο και την δάφνη και τα σωτάρουμε, μόλις τσιγαριστούν καλά σβήνουμε με το κρασί και με λίγο από το ζωμό κοτόπουλου και αλατοπιπερόνουμε
-
5
Σε μία λεκανίτσα κάνουμε ένα βουναλάκι με το αλεύρι, προσθέτουμε ζωμό (όσο απαιτείται), καλυπτουμε με αλεύρι και ζυμώνουμε.
-
6
Ζυμώνουμε τόσο ώστε να βγεί ενα λαστιχωτό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια αλλά έχει και μια υγρασία.
-
7
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με πλάστη την ζύμη
-
8
Κόβουμε λουρίδες τη ζύμη και με τα δάκτυλα στρογγυλεύουμε αυτές τις λουριδίτσες ώστε να σχηματιστεί το ζυμαρικό.
-
9
Κάθε φορά που τελειώνουμε με ένα ζυμαρικό το τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα, έτσι συνεχίζουμε να κάνουμε μέχρι να εξαντληθεί όλη η ζύμη.
-
10
Σε μια κατσαρόλα που βράζει νερό και έχουμε αλατίσει καλά προσθέτουμε τα ζυμαρικα Τα ζυμαρικά τα παρακολουθούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και δοκιμάζουμε αν χρειαστεί. Ο χρόνος βρασμού ειναι περίπου 6 λεπτά, είναι al dente αλλά όχι "πολύ" al dente
-
11
Έχοντας κοντά το τηγάνι που έχουμε σωτάρει τη σάλτσα, με ένα κεψέ μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Ανάβουμε το μάτι για να ζεσταθεί (όχι σε μεγάλη θερμοκρασία) και ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα κοτόπουλου με τα ζυμαρικα να γίνουν ένα.
-
12
Σερβίσουμε ζεστά με parmigiano.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια