Πικάντικα κανελόνια με σπανάκι και φέτα
Κανελόνια με γέμιση από σπανάκι και φέτα ψημένα σε πικάντικη σάλτσα με πιπεριές και κρασί με τραγανή κρούστα απο παρμεζάνα... σκέτη κόλαση!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την έχω δοκιμάσει και με φρέσκο και με κατεψυγμένο σπανάκι γίνεται εξίσου καλή, αρκεί να το στίψετε καλά.
Υλικά
-
Για τη σάλτσα
-
1/2 φλυτζάνι λαδι
-
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές σε κυβάκια
-
500 γρ. χυμό ντομάτας ή 2 κουταλιές πελτέ
-
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
1 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλο
-
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό, ματζουράνα
-
Για τη γέμιση
-
1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
-
350 γρ. φέτα λίγο αλμυρή
-
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
-
1 κουτί κανελόνια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεματάμε το σπανάκι χωρίς νερό για 5’ και το στραγγίζουμε. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε κρεμμύδι και πιπεριές και μαραίνουμε ελαφρώς.
-
2
Βάζουμε στη συνέχεια το χυμό ντομάτας, το κρασί, ζωμό κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό, ματζουράνα και βράζουμε για 10’ περίπου σκεπασμένη να είναι αραιή για να ψηθούν και τα κανελόνια.
-
3
Ανακατεύουμε αφού ψιλοκόψουμε το σπανάκι με τη φέτα και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
-
4
Γεμίζουμε τα κανελόνια όχι τελείως και βάζουμε τη μισή σάλτσα σ’ ενα ταψί και τοποθετούμε τα κανελόνια αραιά. Βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα να καλλύψει τελείως τα κανελόνια το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 40’ περίπου ή όσο λέει το κουτί μέχρι να σωθεί η σάλτσα.
-
5
Προς το τέλος ρίχνουμε από πάνω και την παρμεζάνα.
Σχόλια (5)