Πικάντικα μπιφτέκια γαλοπούλας
Αν και το κρέας της γαλοπούλας είναι λίγο άνοστο, με αυτή τη συνταγή τα μπιφτεκάκια γίνονται νόστιμα και τρώγονται ευχάριστα και χλιαρά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας μείνουν μπιφτέκια, τρώγονται ευχάριστα την επόμενη ημέρα σε θερμοκρασία δωματίου, μέσα σε σάντουιτς με τυράκι, μαρούλι και ντοματούλα.Καλή σας όρεξη!
Υλικά
-
1 κιλό κιμάς γαλοπούλας
-
1 1/2 κούπες νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
-
μπαχαρικά μιξ για κοτόπουλο "ΑΝΑΤΟΛΙ" μύλος (όσο θέλουμε)
-
3 κ.γ. σκόνη κρεμμυδόσουπα "Knorr"
-
2 κ.γ. πάπρικα
-
λίγο αλάτι
-
πιπέρι
-
1 1/2 κ.σ. ξύδι
-
λίγο ελαιόλαδο
-
2 πατάτες τριμμένες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
-
1 αυγό και 1 ασπράδι
-
2 κ.σ. μουστάρδα
-
ελάχιστο γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
-
2
Πλάθουμε για λίγο τη ζύμη να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-
3
Βάζουμε τη ζύμη για 1 ωρίτσα στο ψυγείο.
-
4
Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τη ζύμη μπιφτεκάκια. Να ξέρετε ότι θα σας κολλάει λίγο η ζύμη στα χέρια και λόγω υλικών, αλλά περισσότερο γιατί είναι τέτοια η υφή του κρέατος της γαλοπούλας.
-
5
Βάλτε τα μπιφτεκάκια σε λαδωμένο ταψί και προσθέστε λίγο νεράκι.
-
6
Ψήστε στους 180 βαθμούς κελσίου στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σχόλια