Πικάντικα παξιμαδάκια

Bαθμολογία: 4.8793
       
 
58 ψήφοι
,

Περιγραφή

Τα πιό νόστιμα παξιμαδάκια

Πικάντικα παξιμαδάκια

Τι χρειαζόμαστε:

  • Μπαγιάτικο ψωμί
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Κόκκινο πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλμυρές λιχουδιές
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Με φωτο , Εύκολο
Ειδικές περιστάσεις: Με περισσεύματα
Κόστος:
(8 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(8 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (8 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 85' (8 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Κόψτε το ψωμί σε φέτες, και έπειτα την κάθε φέτα σε 4-5 λωρίδες. Βάλτε τα σε ένα ταψί.
Βήμα 2
2) Με μια ροή λαδιού ρίξτε λάδι πάνω στα ψωμάκια. Προσέξτε το λάδι να "περάσει" από όλα τα ψωμάκια.
Βήμα 3
3) Ρίξτε ρίγανη, αλάτι και κόκκινο πιπέρι.
Βήμα 4
4) Ανακατέψτε με τα χέρια σας για να πάει το λάδι, η ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι παντού.
Βήμα 5
5) Ψήστε στον αέρα στους 120 βαθμούς για πάνω από μία ώρα, αν μπορείτε αφήστε τα δύο ώρες.
Βήμα 6
6) Όσο περισσότερο τα αφήσετε τόσο πιό τραγανά θα γίνουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό είναι στο ψήσιμο. Πρέπει να ψηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να μην πάρουν χρώμα, αλλά να στεγνώσουν καλά. Έτσι δεν μαλακώνουν τις επόμενες μέρες και δεν είναι σκληρά, αλλά γίνονται τριφτά. Δοκιμάστε τα και θα τα φτιάχνετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

Πάνε πολύ με τυρί φέτα, σερβίρονται αντί για ψωμί σε ούζο αλλά και σκέτα είναι πεντανόστιμα. Και επιπλέον ξέρετε τί να κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί και δεν το πετάτε...

 

Ευχαριστούμε την Kimwlos για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    78 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από nanat, 26-2-13  
    Ειναι πολυ εθιστικα!! Ποτε δεν σταματας σε ενα!!
    Μαζι με τα υπολοιπα υλικα δοκιμαστε να τα περιχυσετε με κετσαπ κ λιγο μαγιονεζα. Θα παθετε πλακα!
    #
    Σχόλιο από tahitian, 28-2-13  
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 14-4-13  
    Μπράβο! Μας άρεσαν πάρα πολύ! Τα έκοψα λεπτά και τα αφήσα σχεδον 2 ώρες. Στα μισά έριξα σκόνη σκόρδου και έμοιαζαν σαν τα bake rolls, βγήκαν τραγανά!
    #
    Σχόλιο από mitsovolina, 10-12-13  
    #
    Σχόλιο από eirini358, 3-1-14  
    Πολύ νόστιμα!!!!Εφτιαξα μερικά με πάπρικα και μερικά με βασιλικό!!Τέλεια ιδέα για το μπαγιάτικο ψωμί!!
    #
    Σχόλιο από kachorra, 4-1-14  
    Διατηρούνται καιρό τα παξιμαδια ? Δλδ και κανα μήνα?
    #
    Σχόλιο από eta, 4-1-14  
    Τέλεια, τέλεια, τέλεια. Kachorra τα έφτιαξα χθες το βράδυ, ενα ταψί περιπου 40 μακρόστενα κομματια. Εχουν φύγει τα μισά αρα μέχρι το βράδυ θα τελειώσουν. Αν χρειάζονται 24 ωρες για 40 τεμάχια, τοτε για ενα μήνα θα πρέπει να φτιαξεις 1200 τεμαχια. Δεν ξέρω αν διατηρούνται ενα μήνα αλλά θα φτιαξεις 1200 παξιμάδια;
    #
    Σχόλιο από viki dimitris, 27-1-14  
    ακομα πιο τελεια με σπιτικο ψωμι.προσθεσα λιγο μα'ι'ντανο,λιγο κρεμυδι,τριμενη ελια κ τριμενο κεφαλοτυρι.ονειρο απλα!
    #
    Σχόλιο από kikibebe2, 26-4-14  
    Φανταστικά τα παξιμαδάκια!!!είχα ψωμί μόνο για ένα ένα ταψί και φυσικα μόλις τα έβγαλα απο τον φούρνο δεν έμεινε ψίχουλο!!!ποτέ ξανά μονο ένα ταψί!!!
    #
    Σχόλιο από olgaholic, 20-11-14  
    ωραία συνταγή δε λέω απλά δεν είμαι και τόσο σίγουρη οτι αξίζει να καίς τόσο ρεύμα για να τα φτιάξεις... εκτός αν κόψεις το ψωμί πολυ πολύ λεπτό ώστε να τα ψήσεις για λιγότερη ώρα.
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 11-3-15  
    Εξαιρετικά κάθε φορά
    #
    Σχόλιο από Little Ruth, 3-1-16  
    Καταπληκτική ιδέα!και με διάφορα μπαχαρικά γίνονται κόλαση.Εχουμε σταματήσει πια του εμπορίου τα παξιμαδάκια.
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 14-1-16  
    Μας έχουν γίνει αγαπημένη συνήθεια! Είναι εθιστικά σαν τσιπς... τα βουτάμε σε τυροκαυτερή, τζατζίκι, ταραμά, τα τρώμε με τυρί, χωρίς τυρί, το μεσημέρι, το απόγευμα, το βράδυ, τα βάζουμε σε σαλάτα αντί για κρουτόν, μόνο στο γάλα που δεν τα βουτάμε :P είναι υπέροχα και σηκώνουν πολλές παραλλαγές
    #
    Σχόλιο από eleni.tas, 16-3-16  
    #
    Σχόλιο από Κυριακή Γ.Σ.Ν., 10-4-16  
    #
    Σχόλιο από CHOCCO, 7-5-16  
    Φανταστικά τα παξιμαδακια σου.Ευχαριστούμε για την υπέροχη ιδέα..ότι πρέπει για κρουτον στη σαλάτα κ όχι μόνο...
    #
    Σχόλιο από ggr, 8-5-16  
    Νοιώθω εκτεθημένος, CHRISTEN.....
    Αν και τα έχουμε φτιάξει τόσες και τόσες φορές, άλλοτε στην ..."ορθόδοξη" έκδοσή τους, άλλοτε σε πιο ...αιρετική (μικροαλλαγές, μη νομίσεις ότι ξεφεύγουμε και πολύ),
    αν και τόσες φορές έχω πει να μπω να γράψω δυό λόγια (όχι πάντα καλά, είναι και φορές που είμαι θυμωμένος γιατί δεν μου αφήνουν ούτε ψίχουλο οι γυναίκες...),
    πρέπει να παραδεχθώ ότι είμαι ...τσιμπημένος με τα παξιμαδάκια σου...
    Μισή ντροπή δική μου, μισή δική τους, έτσι αφράτα, νοστιμούλικα, πικάντικα, και επιθυμητά που είναι.
    ΕΥΓΕ!!!
    #
    Σχόλιο από alina80, 20-3-17  
    Τα έχουν πει όλα, απλώς ήθελα και εγώ να πω τον πόνο μου, που έκανα ένα ταψί και το έφαγα όλο μόνη μου. Τα πιρουνάκια λοιπόν είναι μόνο από εμένα - αφού δεν πρόλαβε να δοκιμάσει άλλος στο σπίτι... Έβαλα και εγώ λίγο σκόρδο σκόνη και έχω να πω ότι είναι ανώτερα από bake rolls. Έκοψα το ψωμί σε πολύ λεπτές φέτες και δεν χρειάστηκαν περισσότερο από μία ώρα στο φούρνο. Συγχαρητήρια CHRISTEN35 και ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    75 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ggr, 23-4-08  
    CHRISTEN35. Έχεις ......άλλες 34 ευκαιρίες να μας στέλνεις κάτι εξ' ίσου έξυπνο, πρακτικό και απλό.
    Επιφυλάσσομαι να ψηφίσω μόλις το δοκιμάσω και στη πράξη (και θα το κάνω σύντομα).
    #
    Σχόλιο από Elouras, 24-4-08  
    Απευθύνομαι μόνο σ΄αυτούς που εκτιμούν το καλό πράμα: Άν δεν μπείτε στον κόπο να φτιάξετε αυτά τα παξιμαδάκια (τι κόπος δηλαδή; στο άψε-σβήσε γίνονται...) τότε δεν ξέρετε τι θα πει ποιότητα στην νοστιμιά! Μπράβο στον δημιουργό! Με εντυπωσίασε! Τα δοκίμασα και πραγματικά μετάνιωσα που δεν έκανα και δεύτερη δόση.
    Την επόμενη φορά όμως θα προμηθευτώ αρκετό ψωμί ώστε όταν μπαγιατέψει να μου βγάλει μπόλικα παξιμαδάκια...
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 25-4-08  
    Για την ggr: Πρέπει να το δοκιμάσεις, γιατί θέλω τα πιρούνια μου....
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 31-8-08  
    Είναι φανταστικά, νοστιμότατα, υπέροχα,συνοδεύουν τέλεια την μπυρίτσα,σκέτα σαν σνάκ, η με τυράκι για όλες τις ώρες.Εγώ τους πρόσθεσα και λίγο σκόνη σκόρδου για πιο πικάντικη γεύση. Τα τσακίσαμε και ειδικά η κόρη μου, μια έξυπνη ιδέα για να αποφύγουμε τα σνάκς του εμπορίου,σύν ότι δεν πετάμε πια και το μπαγιάτικο ψωμάκι!!;-) Μπράβο, ευχαριστούμε για τη συνταγή:-)
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 1-9-08  
    Tα παξιμαδακια είναι τέλεια. Συγχαρητήρια. Να φανταστείτε ο γιος μου άνοιγε το φούρνο και έπαιρνε απο μέσα, δεν περίμενε καν να τα βγάλω. Τουλάχιστον έτσι δεν τρώμε τις έτοιμες σαβούρες που αγοράζαμε μέχρι τώρα. Τέλεια!!!!
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 8-9-08  
    Άγγιξες ευαίσθητη φλέβα. Ότι είναι τραγανό και πικάντικο δεν λείπει ποτέ από το σπίτι μας.
    Καθημερινά παίρνουμε ένα ψωμί παραπάνω για να τα κάνουμε. Βασικά θα παίξω με τις γεύσεις. Λίγο σκόρδο, κρεμμύδι, σουσάμι, τυρί και ότι βρω στο σπίτι. Απλός τέλεια!!!!
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 8-9-08  
    Χαίρομαι που σας άρεσαν. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκεφτεί το σουσάμι. Πολύ καλή ιδέα. Με σκόνη σκόρδου τα έχω κάνει και εγώ και έγιναν τέλεια. Το κακό είναι ότι όταν αρχίζουμε να τρώμε δεν μπορούμε να σταματήσουμε μέχρι να τελειώσουν...
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 10-9-08  
    απλά τέλεια.με σκόρδο,χωρίς,με πάπρικα,με καγιέν με ένα σωρό παραλλαγές,απλά τέλεια.Πλέον θα τα κόβω κυβάκια (μπουκίτσες)και θα γίνουν το σνακ του χειμώνα!
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 20-9-08  
    Σήμερα τα δοκίμασα με ψωμί πολύσπορο, αν εξαιρέσουμε ότι και από μόνα τους ήταν θεϊκά, έκανα και λίγα με σκόρδο σκόνη και λίγα με ρίγανη. Σε ένα ταψί τρεις γεύσεις. Τα τσακίσαμε!!!!!! έχω πάρει ένα ψεκαστήρι για την κουζίνα με λάδι, ψεκάζει ομοιόμορφα και μικρές ποσότητες, ιδανικό και για τις σαλάτες μας
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 20-9-08  
    μπράβο Ελευθερία και το είχα ξεχάσει.
    στο μούλτι λάδι-τομάτα-φέτα-ρίγανη
    και περιέχυσα τα ψωμάκια.άπαιχτα !!!!!
    αυτά τα παξιμαδάκια με έχουν τρελάνει
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 20-9-08  
    Περισσότερο επιρεάστικα απο την μικρή πίπη ... παρά απο την Χριστίνα την δημιουργό της συνατγής!
    Το έχω ήδη στο φούρνο , θα σας πω εντυπώσεις σε λίγο... :)
    Χριστίνα μπράβο σου !!!
    #
    Σχόλιο από tt2, 24-9-08  
    γράφτηκα στο site α) για να βαθμολογήσω τα τέλεια αυτά παξιμαδάκια και β) για να πω ότι είναι ολόιδια με bake rolls! τέλεια!
    #
    Σχόλιο από Demy, 25-9-08  
    απλα ..."καταστροφικα" τελεια!!!εφτιαξα μισα με σκονη σκορδου και μισα με ριγανη, μολις πριν λιγο βγηκαν απο το φουρνο και σχεδον εξαφανιστηκαν:)
    #
    Σχόλιο από pam, 27-9-08  
    απλα τελεια
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 27-9-08  
    Νοστιμότατα , την επόμενη μερα ηταν καλύτερα!
    #
    Σχόλιο από lalala, 29-9-08  
    Πάρα πολύ νόστιμα..... έφαγα μόνη μου το πρώτο ταψί οπότε χρειάστηκε να φτιάξω κι άλλα για τον αντρούλη μου.
    #
    Σχόλιο από chocolateaddict, 1-10-08  
    ΘΕΪΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!
    ΠΡΟΤΑΣΗ:ΑΛΟΙΨΤΕ ΤΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΨΗΣΕΤΕ, ΜΕ ΜΙΓΜΑ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΡΙΓΑΝΗΣ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΣΚΟΡΔΟ Ή ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΨΗΣΤΕ ΤΑ ΜΕΤΑ. ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ.
    BEST REGARDS CHOCOLATE ADDICT
    #
    Σχόλιο από Rosie, 6-10-08  
    Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνουμε ότι στην απλότητα βρίσκονται τα ωραία πράγματα!
    #
    Σχόλιο από tt2, 16-10-08  
    μία ερώτηση: επειδή ο φούρνος μου εδώ δεν έχει αέρα, μπορώ να τα κάνω στις αντιστάσεις; ή δε θα στεγνώσουν;
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 16-10-08  
    Δεν το ξέρω αυτό δυστηχώς. Δοκίμασέ το. Μάλλον όμως δε θα γίνουν όπως πρέπει....
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από kachorra, 4-1-14  
    Διατηρούνται καιρό τα παξιμαδια ? Δλδ και κανα μήνα?

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ninapr, 11-11-11  
    Φανταστική, απλή, εύκολη ιδέα!! Έβαλα επάνω σπιτική κέτσαπ με το πινέλο, σε άλλα έβαλα σάλτσα από πιπεριές φλωρίνης και σε άλλα σκόρδο σκόνη, βασιλικό και πάπρικα!! Σούπερ σνακ!
    #
    Σχόλιο από nanat, 26-2-13  
    Ειναι πολυ εθιστικα!! Ποτε δεν σταματας σε ενα!!
    Μαζι με τα υπολοιπα υλικα δοκιμαστε να τα περιχυσετε με κετσαπ κ λιγο μαγιονεζα. Θα παθετε πλακα!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Αφιέρωμα στη νηστεία
    Η νηστεία είναι θέμα κυρίως πνευματικό. Έλα όμω...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Φαγητά και κατάψυξη
    Σχεδόν όλα τα φαγητά μπορούν να μπουν στην κατάψυ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Τα καθημερινα
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της gourme26
    Ζύμες~Ψωμιά
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της elenikolas
    Φαγητά-Ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της chrisko
    μμμ μεζεδάκια
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της ath46
    psomi/////zimees
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της KOKETA