Μπανανόφλουδα
Μπανανόφλουδα @cook_85784385
,

Πικάντικες πατάτες, καλή παρέα σε όσους πίνουν κρασάκι! Μια συνταγή από τις Κολλίνες Αρκαδίας

Λίγα μυστικά ακόμα

Όπως λέω και στην περιγραφή, η συνταγή προέρχεται από τις Κολλίνες Αρκαδίας. Εγώ κατάγομαι από εκεί, γι αυτό και απoφάσισα να την μοιραστώ μαζί σας. Εκεί πίνουμε μπόλικο κρασάκι γι αυτό και μας αρέσουν οι συγκεκριμένες πατατούλες.Επίσης είναι φαγητό που μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε μνημόσυνα και γενικά τέτοιες περιστάσεις.Όσο για τα συστατικά, οι ποσότητες είναι ενδεικτικές.Ο καθένας μπορεί να βάλει όσο απ'τα υλικά θέλει... Πειραματιστείτε!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Ένα ταψί του φούρνου
  1. 2,5 κιλά πατάτες
  2. 1 ποτήρι νερού λάδι (γύρω στα 250ml)
  3. 1 ποτήρι νερού κρασί
  4. 5 σκελίδες σκόρδο
  5. 3 φύλλα δάφνη
  6. 1 ξυλάκι κανέλλα
  7. 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
  8. μπαχάρι
  9. αλάτι
  10. πιπέρι
  11. κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις τοποθετούμε στο ταψί μας.

  2. 2

    Κόβουμε το σκόρδο σε κομματάκια (μερικοί το βάζουν και ολόκληρο, αυτό εξαρτάται από εσάς) και το ρίχνουμε στο ταψί.

  3. 3

    Βάζουμε και τα υπόλοιπα συστατικά μας, με όποια σειρά θέλουμε εμείς.

  4. 4

    Ανακατεύουμε να "μοιραστούν" τα υλικά σε όλο το ταψί.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα απ τον φούρνο. Στον δικό μου παίρνει γύρω στις 2 ώρες, αλλά ο δικός μου είναι πολύ αργός γενικότερα!

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

nadiaouzou
nadiaouzou @cook_8460648
θα τη δοκιμασω σημερα!αλλα θελω μια διευκρινηση τι κρασακι βαζεις κοκκινο η λευκο?η βαθμολογια θα μπει συντομα . . .

Από

Μπανανόφλουδα
στις
,