keiranne
keiranne @cook_8506399
,Ελλαδα

Είναι ένα υπέροχο πιάτο που βγήκε καθαρά από δικό μου πειραματισμό. Σίγουρα θα αρέσει στους μακαρονάδες που θα ήθελαν να δοκιμάσουν και κάτι διαφορετικό από την κλασσική μακαρονάδα. Ιδανική για καλοφαγάδες με ... φλογερά γούστα!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην τσιγαρίσετε τις πένες δεν χρειάζεται.Για πιο κόκκινο χρώμα, μπορείτε να βάλετε μέσα στη σάλτσα και ένα κουτάλι της σούπας κέτσαπ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
6 άτομα
  1. 1 πακέτο πένες τρικολόρε
  2. 0.5 πακέτο λουκανικάκια απλά
  3. 1  πακέτο εμπορίου μπέικον
  4. 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  6. 1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (κέρατο)
  7. αρκετό τριμμένο κίτρινο τυρί ρεγγάτο
  8. ελαιόλαδο
  9. αλάτι
  10. μίξ πιπεριών
  11. πάπρικα γλυκιά
  12. ελάχιστο τσίλι
  13. ζάχαρη
  14. 1 κύβο βοδινό
  15. 0.5 κύβο κότας
  16. πηχτό χυμό ντομάτας μία συσκευασία 

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό, τo μισό κύβο κότας, τον βοδινό κύβο και όταν πάρει βράση λίγο αλάτι για συμπλήρωμα και τις πένες. Αφού γίνουν, τις σουρώνουμε και τις τοποθετούμε σε ένα πιρέξ.

  2. 2

    Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά μας ψιλοκομμένα και τα τσιγαρίζουμε πρώτα σκέτα με λίγη πάπρικα και μετά με λίγο λάδι.

  3. 3

    Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα, ελάχιστο νερό για να γίνει πηχτή η σάλτσα και τα μπαχαρικά. Ανάλογα με το πόσο πικάντικο το θέλουμε βάζουμε και την ανάλογη ποσότητα.

  4. 4

    Όταν γίνει την περιχύνουμε στις πένες και ανακατεύουμε καλά, να πάνε τα υλικά παντού. Μετά ρίχνουμε την μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε ξανά.

  5. 5

    Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί από πάνω για να γίνει κρούστα και το ψήνουμε στο αερόθερμο και κάτω για δέκα λεπτά στους διακόσους.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

keiranne
keiranne @cook_8506399
Μπορείτε ακόμα να βάλετε και ζαμπόν ή λουκάνικο χωριάτικο για περισσότερη γεύση.

Από

keiranne
keiranne @cook_8506399
στις
,Ελλαδα