Πικάντικη πατατόπιτα
Υλικά
-
1 κιλό πατάτες
-
2 λουκάνικα χωριάτικα σε ροδέλες και κάθε ροδέλα σε τέταρτα
-
3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
-
2 κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη
-
1 κ.σ. μαργαρίνη
-
200 γρ. κεφαλοτύρι
-
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 κ.γ. πάπρικα
-
1 κ.γ. κύμινο
-
1 κ.γ. κάρυ
-
αλάτι-πιπέρι
-
1 δόση φύλλο με γιαούρτι
-
αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
-
λιωμένη μαργαρίνη για το ταψί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο αλατισμένο νερό.
-
2
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο μαζί με το πράσο και το κρεμμύδι, χωρίς να προσθέσουμε άλλη λιπαρή ουσία.
-
3
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και όσο είναι ακόμη ζεστές τις λιώνουμε με πιρούνι. Τις ενώνουμε με το πράσο, το κρεμμύδι και το λουκάνικο, τη μία κουταλιά Βιτάμ, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το τυρί, το κάρυ, το κύμινο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.
-
4
Ανοίγουμε τα δύο πρώτα φύλλα, τα στρώνουμε ζαρωμένα σε ταψί που έχουμε αλείψει με Βιτάμ αφού τα βουτυρώσουμε καλά.
-
5
Στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα βιταμωμένα που θα τα στρώσουμε επίσης ζαρωμένα.
-
6
Χαράζουμε την πίτα, την αλείφουμε με Βιτάμ, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια