Πικάντικη σούπα βελουτέ με φακές
Χορταστική και λίγο διαφορετική..
Λίγα μυστικά ακόμα
Την sour cream μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με γιαούρτι σακούλας. Τα μπαχαρικά που χρησιμοποίησα εγώ ήταν ότι βρήκα στο ντουλάπι μου (μοσχοκάρυδο, πιπέρι μαύρο και κόκκινο, κάρυ και κύμινο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε μαζί με το σκόρδο σε 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι.
-
2
Προσθέτουμε τις φακές, 1 1/2 λίτρο νερό και τα μπαχαρικά και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά.
-
3
Αφού αλατίσουμε την σούπα, την πολτοποιούμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ξύδι.
-
4
Σερβίρουμε με μια κουταλιά sour cream σε κάθε πιάτο.
Σχόλια (11)