Πικάντικο γεμιστό ψαρονέφρι

dcroula
dcroula @Roula1505
Αθήνα-Μενίδι,Ελλας

Ήθελα κάτι ιδιαίτερο και προέκυψε αυτό, και εμένα τουλάχιστον μ' άρεσε πολύ. Ελπίζω μια δοκιμή να σας πείσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η αρχική συνταγή ήταν της Ντίνας Νικολάου κι εγώ την τροποποίησα στα δικά μου γούστα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
2 άτομα
  1. 1 ψαρονέφρι ανοιγμένο για γέμισμα, περίπου 600γρ.
  2. 2-3 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη
  3. 100 γρ. κεφαλογραβιέρα Κρήτης, σε λεπτά μπαστουνάκια
  4. 1 ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  5. λίγο σκόρδο σε σκόνη
  6. 1 φλ. τσαγιού κονιάκ
  7. 1 φλ. λευκό κρασί γλυκό
  8. 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  9. 1/2 φλ. δαμάσκηνα ξερά
  10. 1/2 φλ. κάστανα βραστά (εγώ έβαλα έτοιμα)
  11. 1 φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  12. Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Απλώνουμε το ψαρονέφρι σ' ένα ξύλο κοπής, το αλατοπιπερώνουμε και το αλοίφουμε με την μουστάρδα.

  2. 2

    Κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα ανοιχτά κομμάτια και βάζουμε απο πάνω τα κομματάκια της γραβιέρας.

  3. 3

    Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες ή ξύλα για σουβλάκια.

  4. 4

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το ρολό - προσεκτικά για να μην χαλάσει - σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 λεπτά, ώσπου να ροδίσει απ 'όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ώσπου να μαραθούν.

  5. 5

    Σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 1,5 φλ.τσαγιού ζεστό νερό, την ντομάτα και τα κάστανα.

  6. 6

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου.

  7. 7

    Κάνα 10λεπτο πριν το τέλος, ρίχνουμε μέσα και τα δαμάσκηνα να μελώσουν. Δεν τα βάζω απο την αρχή για να μην διαλυθούν.

  8. 8

    Σερβίρω το ρολό, κόβοντάς το σε φέτες (και αφού βγάλω τις οδοντογλυφίδες). Μπορώ να το συνοδεύσω με πουρέ ή ρύζι και να περιχύσω με την σάλτσα του.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

agrimi
agrimi @cook_8469599
Είναι πολύ καλό! Εγώ το ψαρονέφρι το κάνω απλά με γραβιέρα λιαστή ντομάτα κόκκινη πιπεριά σκόρδο και ρίγανη! Είναι πιό γρήγορο αλλά και αυτή η συνταγή είναι πολύ καλή! Καλές Μαγειρικές!

Από

dcroula
dcroula @Roula1505
στις
Αθήνα-Μενίδι,Ελλας
Με λένε Ρούλα.Δεν ήξερα τίποτα απο μαγειρική εκτός απο κάποια πολύ βασικά και χωρίς μεγάλη φαντασία.Τα τελευταία χρόνια χάρη στις εκπομπές μαγειρικής και σε site σαν κι αυτό βελτιώνομαι συνέχεια.Χαίρομαι που έγινα μέλος αυτής της μεγάλης παρέας.Λατρέυω την μουσική,ειδικά την rock & hevy metal.Εκτός λοιπόν απ'το τσουκάλι κατά διαστήματα ασχολούμαι και με μαθήματα μουσικής.
Δες περισσότερα