Πικάντικο γεμιστό ψαρονέφρι
Ήθελα κάτι ιδιαίτερο και προέκυψε αυτό, και εμένα τουλάχιστον μ' άρεσε πολύ. Ελπίζω μια δοκιμή να σας πείσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η αρχική συνταγή ήταν της Ντίνας Νικολάου κι εγώ την τροποποίησα στα δικά μου γούστα.
Υλικά
-
1 ψαρονέφρι ανοιγμένο για γέμισμα, περίπου 600γρ.
-
2-3 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη
-
100 γρ. κεφαλογραβιέρα Κρήτης, σε λεπτά μπαστουνάκια
-
1 ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-
λίγο σκόρδο σε σκόνη
-
1 φλ. τσαγιού κονιάκ
-
1 φλ. λευκό κρασί γλυκό
-
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1/2 φλ. δαμάσκηνα ξερά
-
1/2 φλ. κάστανα βραστά (εγώ έβαλα έτοιμα)
-
1 φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
-
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Απλώνουμε το ψαρονέφρι σ' ένα ξύλο κοπής, το αλατοπιπερώνουμε και το αλοίφουμε με την μουστάρδα.
-
2
Κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα ανοιχτά κομμάτια και βάζουμε απο πάνω τα κομματάκια της γραβιέρας.
-
3
Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες ή ξύλα για σουβλάκια.
-
4
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το ρολό - προσεκτικά για να μην χαλάσει - σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 λεπτά, ώσπου να ροδίσει απ 'όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ώσπου να μαραθούν.
-
5
Σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 1,5 φλ.τσαγιού ζεστό νερό, την ντομάτα και τα κάστανα.
-
6
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου.
-
7
Κάνα 10λεπτο πριν το τέλος, ρίχνουμε μέσα και τα δαμάσκηνα να μελώσουν. Δεν τα βάζω απο την αρχή για να μην διαλυθούν.
-
8
Σερβίρω το ρολό, κόβοντάς το σε φέτες (και αφού βγάλω τις οδοντογλυφίδες). Μπορώ να το συνοδεύσω με πουρέ ή ρύζι και να περιχύσω με την σάλτσα του.
Σχόλια (2)