κύρια φωτογραφία συνταγής Πικάντικο γκούλας με μοσχάρι

Πικάντικο γκούλας με μοσχάρι

harabutterfly
harabutterfly @cook_8455653
Πάτρα,Ελλαδα

Μια ελαφριά εκδοχή του κλασικού ουγγαρέζικου πιάτου με πάπρικα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί να γίνει και με χοιρινό, αρκεί να αντικαταστήσουμε το ζωμό κρέατος με ζωμό κοτόπουλο. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε και πατάτες στην κατσαρόλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 μερίδες
  1. 1 κιλο μοσχάρι
  2. 1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
  3. 1 κίτρινη πιπεριά σε ροδέλες
  4. 1 κ.σ. αλεύρι
  5. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  6. 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  7. 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  8. 1/2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καυτερό
  9. 420 γρ. ντοματάκια (κονσέρβα)
  10. 150 ml. ζωμός κρέατος
  11. 150 ml. κρέμα γάλακτος με λιγο χυμό λεμονιού
  12. λίγο μαιντανό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι και "τηγανίζω" τους ηλιόσπορους μέχρι να ροδίσουν.

  2. 2

    Αλευρώνω το μοσχάρι και το τηγανίζω σε αλλο τηγάνι μέχρι να ροδίσει.

  3. 3

    Σε ένα άλλο τηγάνι, τσιγαρίζω το κρεμμύδι και προσθέτω τη γλυκιά και τη καυτερή πάπρικα.

  4. 4

    Σε μια κατσαρόλα, βάζω το μοσχάρι, το κρεμμύδι, τους ηλιόσπορους, τα ντοματάκια, το ζωμό, τις πιπεριές και τα μανιτάρια.

  5. 5

    Σιγοβράζω για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

  6. 6

    Σερβίρω σε πιάτα με λίγη κρέμα γάλακτος, από πάνω μαιντανό και πάπρικα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

harabutterfly
harabutterfly @cook_8455653
στις
Πάτρα,Ελλαδα
Είμαι γλυκατζού, τι να κάνουμε....;
Δες περισσότερα