Πικάντικο γκούλας με μοσχάρι
Μια ελαφριά εκδοχή του κλασικού ουγγαρέζικου πιάτου με πάπρικα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί να γίνει και με χοιρινό, αρκεί να αντικαταστήσουμε το ζωμό κρέατος με ζωμό κοτόπουλο. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε και πατάτες στην κατσαρόλα.
Υλικά
-
1 κιλο μοσχάρι
-
1 κ.σ. μανιτάρια
-
1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
-
1 κίτρινη πιπεριά σε ροδέλες
-
1 κ.γλ. ηλιόσποροι
-
1 κ.σ. αλεύρι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
-
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
-
1/2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καυτερό
-
420 γρ. ντοματάκια (κονσέρβα)
-
150 ml. ζωμός κρέατος
-
150 ml. κρέμα γάλακτος με λιγο χυμό λεμονιού
-
λίγο μαιντανό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι και "τηγανίζω" τους ηλιόσπορους μέχρι να ροδίσουν.
-
2
Αλευρώνω το μοσχάρι και το τηγανίζω σε αλλο τηγάνι μέχρι να ροδίσει.
-
3
Σε ένα άλλο τηγάνι, τσιγαρίζω το κρεμμύδι και προσθέτω τη γλυκιά και τη καυτερή πάπρικα.
-
4
Σε μια κατσαρόλα, βάζω το μοσχάρι, το κρεμμύδι, τους ηλιόσπορους, τα ντοματάκια, το ζωμό, τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
-
5
Σιγοβράζω για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
-
6
Σερβίρω σε πιάτα με λίγη κρέμα γάλακτος, από πάνω μαιντανό και πάπρικα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια