Πικάντικος κιμάς κοκκινιστός
Μια συνταγή που ανέπτυξα με τα χρόνια προσθέτοντας αυτό και το άλλο και καταλήγοντας σε μια μορφή με στάνταρ δοσολογίες πολύ πετυχημένη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Κάποιες φορές έχω προσθέσει και μπαχάρι αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι σίγουρος για τη δοσολογία. Τη συνταγή την έφτασα σ' αυτή τη μορφή σιγά σιγά. Αρχικά χρησιμοποιούσα ταμπάσκο αλλά πιστεύω οτι με μπούκοβο και καγιέν είναι πιο αυθεντική, πιο νόστιμη. Εγώ έχω κουζίνα με κεραμικές εστίες κι όταν λέω ''μεσαία φωτιά'' εννοώ στο νούμερο 4 στη μικρή εστία και όχι στο τέρμα ώστε να έχει ανοίξει ο μεγάλος κύκλος. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. Πάντως σε μια κουζίνα συμβατική που έχω στο εξοχικό μου η αντιστοιχία είναι στο μεγάλο μάτι στο νούμερο 2.
Υλικά
-
450 γρ. κιμά (εγώ προτιμώ νουά)
-
75 ml λάδι
-
75 ml ξύδι τύπου Bianco Balsamico
-
80 γρ. κρεμμύδι
-
1 μεσαία σκελίδα σκόρδο
-
5 γρ. μαϊντανό
-
600 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο
-
2 ξυλάκια κανέλλα μεσαίου μεγέθους
-
1 κουταλάκι τους γλυκού μοσχοκάρυδο
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
-
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
-
λίγο αλάτι
-
λίγη ρίγανη
-
λίγο δυόσμο ξερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κατ' αρχήν σοτάρω τον κιμά, το κρεμμύδι, και το μαϊντανό με ελάχιστο νερό ίσα να ξασπρίσουν.
-
2
Κατόπιν σοτάρω για δεύτερη φορά με το λάδι, αφού έχω προσθέσει τη ρίγανη, το αλάτι, το δυόσμο και το πιπέρι καγιέν και σβήνω με το ξύδι.
-
3
Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και 2 ποτήρια νερό.
-
4
Βράζω για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Σχόλια