κύρια φωτογραφία συνταγής Πικάντικος Λουκουμάς Κουνουπιδιού

Πικάντικος Λουκουμάς Κουνουπιδιού

siafit
siafit @cook_8450748

Μια έυκολη λύση για συνοδεία στο κρασί τις παρέας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι απο το βιβλίο κρασί και μεζές. Είναι πολύ εύκολη και νόστιμη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 μικρό τρυφερό κουνουπίδι
  2. 2 φλιτζ. αλεύρι
  3. 2 αβγά και 1 ασπράδι
  4. 1 κουτάκι μπύρα
  5. λάδι για το τηγάνισμα
  6. Μαρινάδα
  7. 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  8. 2 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
  9. 3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
  10. 1 κουταλάκι καυτερή πάπρικα
  11. 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  12. λίγο αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε το κουνουπίδι και το κοβέτε σε μικρά μπουκέτα. Τα ζεματίζετε για 5 λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζετε καλά.

  2. 2

    Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σ΄ενα μπολ, βουτάτε τα μπουκετάκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για μερικές ώρες, γυρίζοντάς τα ανά διαστήματα.

  3. 3

    Φτιάχνετε το κουρκούτι ανακατεύοντας σ΄ενα μπολ το αλεύρι, δύο αβγά, αλάτι, την μπύρα και το αφήνετε να φουσκώσει.

  4. 4

    Πριν το χρησινοποιήσετε,χτυπάτε ένα ασπράδι και το ρίχνετε μέσα στο κουρκούτι ανακατεύοντας.

  5. 5

    Στραγγίζετε τα μπουκετάκια από τη μαρινάδα, τα βουτάτε στο κουρκούτι και τα τηγανίζετε σε φριτέζα με καυτό λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.

  6. 6

    Τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε ζεστά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Μάριος
Μάριος @cook_8450790
Ειναι καταπληκτικός μεζές πραγματικα!!

Από

siafit
siafit @cook_8450748
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα