Πικάντικος Λουκουμάς Κουνουπιδιού
Μια έυκολη λύση για συνοδεία στο κρασί τις παρέας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι απο το βιβλίο κρασί και μεζές. Είναι πολύ εύκολη και νόστιμη.
Υλικά
-
1 μικρό τρυφερό κουνουπίδι
-
2 φλιτζ. αλεύρι
-
2 αβγά και 1 ασπράδι
-
1 κουτάκι μπύρα
-
λάδι για το τηγάνισμα
-
Μαρινάδα
-
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
2 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
-
3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
-
1 κουταλάκι καυτερή πάπρικα
-
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
-
λίγο αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε το κουνουπίδι και το κοβέτε σε μικρά μπουκέτα. Τα ζεματίζετε για 5 λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζετε καλά.
-
2
Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σ΄ενα μπολ, βουτάτε τα μπουκετάκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για μερικές ώρες, γυρίζοντάς τα ανά διαστήματα.
-
3
Φτιάχνετε το κουρκούτι ανακατεύοντας σ΄ενα μπολ το αλεύρι, δύο αβγά, αλάτι, την μπύρα και το αφήνετε να φουσκώσει.
-
4
Πριν το χρησινοποιήσετε,χτυπάτε ένα ασπράδι και το ρίχνετε μέσα στο κουρκούτι ανακατεύοντας.
-
5
Στραγγίζετε τα μπουκετάκια από τη μαρινάδα, τα βουτάτε στο κουρκούτι και τα τηγανίζετε σε φριτέζα με καυτό λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.
-
6
Τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε ζεστά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια