Πιλάφι με φερεντζέ
Περίσσεψε πιλάφι; Ε και; Θα το κάνουμε τρελλή γκουρμεδιά και θα εξαφανιστεί πάραυτα συνοδεία σαλάτας και καλού κόκκινου κρασιού.Πάμε να το φτιάξουμε λοιπόν!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν μας έχει περισσέψει και κρεατάκι το προσθέτουμε κι αυτό στην γέμιση όσο μπορούμε χωρίς πολλά υγρά.Η συνταγή είναι πολίτικη όπως προδίδουν και τα υλικά της.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μια γυάλινη λεκάνη το ρύζι που μας περίσσεψε.
-
2
Προσθέτουμε το αμυγδαλάκι μας, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και στο τέλος πιπεράκι και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την ζύμη μας.
-
3
Με τα υλικά της ζύμης φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια, την χωρίζουμε σε δύο μέρη, ένα μεγαλύτερο(2/3 ζύμης) και ένα μικρότερο (1/3 ζύμης) και ανοίγουμε με το πολύ ζυμάρι μας ένα φύλλο.
-
4
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, διακοσμούμε τοποθετώντας αμυγδαλα και πάνω τους στρώνουμε το φύλλο που ανοίξαμε.
-
5
Γεμίζουμε με την γέμιση μας, κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και ψήμουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
-
6
Βγάζουμε από το φούρνο και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Σχόλια