Πιλάφι με φιδέ αρωματικό νηστίσιμο
Είναι ένα Πολίτικο πιλάφι με έντονο άρωμα και συνάμα νηστίσιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρειάζεται να γίνει σε μεγάλο βαθύ τηγάνι
Υλικά
-
1/2 κούπα λάδι
-
3 φωλίτσες φιδές
-
2 φλυτζάνια μπασμάτι
-
5,5 κούπες νερό
-
μπόλικο κύμινο
-
αλάτι κατά βούληση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε στο λάδι σπασμένο τον φιδέ έως ότου καβουρδιστεί ελαφρά.
-
2
Προσθέτουμε το μπασμάτι και το φέρνουμε δυό βόλτες.
-
3
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει το νερό και το προσθέτουμε χαμηλώνοντας την φωτιά.
-
4
Προσθέτουμε το αλάτι και το κύμινο και όταν πιεί τα υγρά του είναι έτοιμο.
Σχόλια