Πιλάφι με κιμά
Γρήγορο και εύκολο φαγητάκι με λίγα και απλά υλικά που ταιριάζει και ως συνοδευτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για μια χορτοφαγική εκδοχή μπορούμε στη θέση του κιμά να βάλουμε μανιτάρια. Είναι εξίσου νόστιμο.
Υλικά
-
500 γρ. κιμά (1 φορά περασμένο)
-
1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη.
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 ποτήρια ρύζι καρολίνα
-
1 κουταλιά πάστα-πελτέ ντομάτας (το πολύ συμπυκνωμένο)
-
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
αλάτι
-
πάπρικα
-
πιπέρι
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στον πάτο μιας αντικολλητικής κατσαρόλας βάζουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
-
2
Προσθέτουμε τον κιμά και λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε αλάτι, λίγη πάπρικα και πιπέρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
-
3
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον μαϊντανο, την ντομάτα και τον πελτέ και ανακατευουμε καλά. Προσθέτουμε το ρύζι.
-
4
Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε και ανα διαστήματα προσθέτουμε νερό. Ανακατεύουμε συχνά προσθέτωντας το νερό λίγο λίγο για να το απορροφά.
-
5
Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν το ρύζι είναι ψημένο και έχει πιει το ζουμί του.
-
6
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα.
Σχόλια (2)