Πιλάφι με κρέας χοιρινό
Ένα κλασσικό και σχετικά εύκολο φαγητό το οποίο όλοι σίγουρα θα φάτε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να το σερβίρετε είτε με γιαούρτι είτε με κεφαλοτύρι.
Υλικά
-
1 κιλό χοιρινό κρέας
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο (κατά προτίμηση)
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 καρότα τριμμένα
-
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1 σφηνάκι βότκα
-
λίγο μπαχαρικό (ό,τι επιθυμείτε, εμείς βάλαμε από κοτόπουλο)
-
1 κύβο βοδινό ζωμό
-
λίγο αλάτι
-
λίγο πιπέρι
-
1 κούπα ρύζι για πιλάφι
-
3 κούπες βραστό νερό
-
γιαούρτι για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε λάδι σε μία κανονική κατσαρόλα και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να καραμελώσει όσο ανακατεύουμε συχνά.
-
2
Προσθέτουμε τα καρότα, ανακατέβουμε για 1'-2', προσθέτουμε τον πελτέ και πάλι ανακατεύουμε καλά.
-
3
Ρίχνουμε το μπαχάρι, σβήνουμε με την βότκα και αφήνουμε να βράσει δυνατά 2'-3' ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
-
4
Ρίχνουμε νερό μαζί με τον κύβο ίσα που να σκεπάζει το κρέας. Κλείνουμε γύρω γύρω με μια πετσέτα την κατσαρόλα και βάζουμε καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 10'.
-
5
Αφού δέσει η σάλτσα του προσθέτουμε το ρύζι και το νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με τη κατσαρόλα μισοσκεπασμένη. Όταν εμφανισθούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού μετά απο 15'-20' σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το καπάκι.
-
6
Αφήνουμε το πιλάφι να σταθεί για 10'-15'. Σερβίρουμε με γιαούρτι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια