Πιλάφι με μανιτάρια στο φούρνο
Ένα γρήγορο και ελαφρύ πιλάφι στο φούρνο με μανιτάρια, χωρίς ελαιόλαδο είναι κατάλληλο και για τη νηστεία της Μ. Παρασκευής. Αποτελεί κυρίως πιάτο με τη συνοδεία πράσινης σαλάτας, αλλά και συνοδευτικό για όλα τα κρέατα (ακόμη και για τα κοκκινιστά).
#νηστίσιμο #vegan
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ταψάκι να είναι αντικολλητικό, αλλιώς θα κολλήσουν τα μανιτάρια, διότι το ελαιόλαδο είναι ελάχιστο.Με τον τρόπο αυτό τα μανιτάρια, που προψήνονται σε δυνατό φούρνο, γίνονται σχεδόν όπως αυτά της σχάρας.Είναι μία πολύ απλή συνταγή, η οποία βασίζεται στην ποιότητα των υλικών, συνεπώς τα μανιτάρια πρέπει να είναι φρέσκα και όχι κατεψυγμένα ή κονσέρβα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μανιτάρια της αρεσκείας σας ή διαφόρων ειδών, γίνεται πάντως εξαιρετικό και με τα απλά, συνηθισμένα και φθηνότερα άσπρα μανιτάρια.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μανιτάρια.
-
2
Τα αδειάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια.
-
3
Σε προθερμασμένο φούρνο σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και στον αέρα (240 - 220 βαθμούς) βάζουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε έως να μειωθεί ο όγκος τους, περίπου 10 λεπτά.
-
4
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε σε σημείο βρασμού είτε το σπιτικό ζωμό είτε νερό (3 - 3,5 φλυτζάνια αναλόγως του πώς προτιμάτε το ρύζι), όπου και διαλύουμε τον έτοιμο ζωμό (κύβο ή ψυγείου, εφόσον χρησιμοποιήσουμε).
-
5
Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και προσθέτουμε το ρύζι και το ζωμό ή νερό. Ανακατεύουμε και βάζουμε ξανά στο φούρνο, χαμηλώνοντάς τον στους 200 βαθμούς και βγάζοντας τον αέρα.
-
6
Όταν πιεί το ρύζι τα υγρά, είναι έτοιμο (περίπου 20-25 λεπτά).
Σχόλια (3)