Πιλάφι πολύχρωμο
Πρόκειται για ένα αρωματικό πιλάφι με λαχανικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το καλαμπόκι, τον αρακά και την πιπεριά με ανάμεικτα λαχανικά. Καλή όρεξη!!!
Υλικά
-
5 φλιτζανάκια του ελληνικού ρύζι για πιλάφι σπυρωτό
-
3 + 1 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
-
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
-
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
-
250 γρ καλαμπόκι κονσέρβας
-
250 γρ μανιτάρια κονσέρβας
-
1 γεμάτη χούφτα αρακά
-
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
-
2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι μαύρο
-
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
-
1 σφηνάκι ουίσκι
-
15 κουπίτσες του ελληνικού νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα μεγάλη λιώνουμε 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη και σοτάρουμε για λίγο το σκόρδο μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια το αφαιρούμε.
-
2
Σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ρύζι, το καλαμπόκι, τον αρακά και την πιπεριά. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να σοταριστούν.
-
3
Προσθέτουμε τους κύβους, το σαφράν και τα πιπέρια.
-
4
Σβήνουμε με το ουίσκι και σκεπάζουμε για λίγο τη κατσαρόλα.
-
5
Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε το πιλάφι μέχρι να μείνει με πολύ λίγα υγρά.
-
6
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε ακόμα μια κουταλιά μαργαρίνη και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι.
-
7
Αφήνουμε 10-15 λεπτά μέχρι το πιλάφι να τραβήξει τα υγρά του και σερβίρουμε.
Σχόλια (8)