trelokerkirea
trelokerkirea @cook_8497251

Πρόκειται για ένα αρωματικό πιλάφι με λαχανικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το καλαμπόκι, τον αρακά και την πιπεριά με ανάμεικτα λαχανικά.  Καλή όρεξη!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

21 Minutes
4-5 άτομα
  1. 5 φλιτζανάκια του ελληνικού ρύζι για πιλάφι σπυρωτό
  2. 3 + 1 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  3. 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  4. 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  5. 1 γεμάτη χούφτα αρακά
  6. 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  7. 1 πρέζα κρόκο κοζάνης (σαφράν)
  8. 2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι μαύρο
  9. 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  10. 3 κύβους ζωμού κοτόπουλο (ή 2 κοτόπουλο και 1 μοσχάρι)
  11. 1 σφηνάκι ουίσκι
  12. 15 κουπίτσες του ελληνικού νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία κατσαρόλα μεγάλη λιώνουμε 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη και σοτάρουμε για λίγο το σκόρδο μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια το αφαιρούμε.

  2. 2

    Σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ρύζι, το καλαμπόκι, τον αρακά και την πιπεριά. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να σοταριστούν.

  3. 3

    Προσθέτουμε τους κύβους, το σαφράν και τα πιπέρια.

  4. 4

    Σβήνουμε με το ουίσκι και σκεπάζουμε για λίγο τη κατσαρόλα.

  5. 5

    Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε το πιλάφι μέχρι να μείνει με πολύ λίγα υγρά.

  6. 6

    Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε ακόμα μια κουταλιά μαργαρίνη και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι.

  7. 7

    Αφήνουμε 10-15 λεπτά μέχρι το πιλάφι να τραβήξει τα υγρά του και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

tetei
tetei @cook_8507675
Δε φταίτε εσείς, προφανώς, αλλά η συνταγή δεν είναι χορτοφαγική! Πάντως φαίνεται ενδιαφέρουσα!!! 5 πηρουνάκια από μένα προκαταβολικά!

Από

trelokerkirea
trelokerkirea @cook_8497251
στις