Πιπεράτο και σπιρτόζικο σπανάκι
Πρόκειται για δική μου fussion συνταγή (συγκριτιστικη) με Ινδικά, Τουρκικά, βορειοευρωπαϊκά και σλαβικά στοιχεία. Ιδανικό για ρομαντικό δείπνο. Είναι πάρα πολύ νόστιμο. Ιδανικό για συνθήκες οικονομικής κρίσης. Αφήνει την αίσθηση ότι έφαγες σ' ένα καλό εστιατόριο. Συνδυάζει καυτερή με δροσερή γεύση. Σίγουρα δημιουργεί την αίσθηση της μελωδίας στο στόμα. Απευθύνεται βέβαια σε ανθρώπους που δεν διστάζουν μπροστά σε νέες γευστικές προσκλήσεις.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προαιρετικά στο ίδιο μείγμα μπορούμε να τσιγαρίσουμε μαζί φιλέτο κοτόπουλου ή ροδέλες μπακαλιάρου και να προσθέσουμε από πάνω σουσάμι (τόσο στο σπανάκι όσο και στο κοτόπουλο ή το ψάρι). Συνιστώ λευκό κρασί ή ρετσίνα.
Υλικά
-
250 γραμ. ψιλοκομμένο σπανάκι.
-
3 κουταλιές της σούπας Κορεάτικη σαλάτα (σε Ρώσικα σουπερμάρκεττουρσί από καρότο ψιλοκομμένο, πιπεριές Φλωρίνης, τσίλι, ζάχαρη και ξύδι).
-
2 κουταλιές της σούπας Horseradish (Πολωνικά σουπερμάρκετς) ή μιά τριμμένη ρέβα (μεγάλο άσπρο ρεπάνι)
-
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
-
5 Ινδικά τσίλι
-
1 κουταλάκι του γλυκού Τούρκικο Pul Biber (στην Ευρυπίδου)
-
1 κουταλάκι του γλυκού Berbere (Αφρικάνικο μείγμα με πάπρικα, κύμινο και άλλα μπαχαρικά - Έτοιμο στην Ευρυπίδου ή δες συνταγή στο ίντερνετ στα ξένα sites)
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο.
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού Ρώσικο μείγμα πιπεριών (λαϊκή)
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
-
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη ή Ινδικό βούτυρο Ghe (Πακιστανικά και Αραβικά σουπερμαρκετ)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι να κάψει.
-
2
Προσθέτουμε τα πιπέρια. Μην φοβάστε το ένα εξουδετερώνει το άλλο.
-
3
Τσιγαρίζουμε 1 λεπτό το σπανάκι. Ανακατεύουμε.
-
4
Προσθέτουμε την Κορεάτικη σαλάτα, την Horseradish και την μαγιονέζα. Μαγειρεύουμε 2 λεπτά μέχρι να γίνει μια λευκή σάλτσα που να δένει με το σπανάκι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια