Πιπεριές Φλωρίνης έκπληξη

tzeni.masterchef
tzeni.masterchef @cook_8480233
athens,

Ιδιαίτερα εμφανίσιμο πιάτο για μπουφέ ή τραπέζι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 15 πιπεριές Φλωρίνης μετρίου μεγέθους και ψωμομένες
  2. 1 πακέτο φιλετάκια κοτόπουλου
  3. 4 μανιτάρια στρογγυλά φρέσκα
  4. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  5. Πάπρικα
  6. 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό ψιλοκομμένο
  7. 1/2 κούπα χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
  8. 3/4 κούπας ρεγκάτο τριμμένο
  9. Πιπέρι
  10. Αλάτι
  11. 5 κουταλιές λάδι
  12. Για την πικάντικη σάλτσα
  13. 1 κουταλιά φυτίνη με ελαιόλαδο
  14. 1 κουταλιά γεμάτη αλεύρι
  15. 2 κούπες ζωμό κότας ή 1 σπιτικό κύβο διαλυμένο σε καυτό νερό
  16. 2 κουταλιές κέτσαπ ή χυμό ντομάτας
  17. Αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για να κάνουμε την πικάντικη σάλτσα.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε αρκετά το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε γρήγορα και ρίχνουμε τον καυτό ζωμό κότας, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει την κέτσαπ, η τον χυμό ντομάτας.

  3. 3

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Η σάλτσα μας πρέπει να είναι αραιή και βελουτέ αλλά να στέκεται.

  4. 4

    Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τις πιπεριές, αφού έχουμε αφαιρέσει τα καπάκια και τα σπόρια,και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

  5. 5

    Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

  6. 6

    Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε 5 κουταλιές λάδι, και προσθέτουμε το κρεμμύδι, και τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομματάκια.

  7. 7

    Προσθέτουμε τις χρωματιστές πιπεριές, τα πιπέρια, το αλάτι και εξακολουθούμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα σε σιγανή πάντα φωτιά. Προς το τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.

  8. 8

    Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά περίπου και να μελώσει.

  9. 9

    Σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το τυρί.

  10. 10

    Ανακατεύουμε το μείγμα, και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις πιπεριές, και βάζουμε τα καπάκια.

  11. 11

    Τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου.

  12. 12

    Τις σερβίρουμε ολόκληρες ή κομμένες σε ροδέλες και τις περιχύνουμε με την πικάντικη σάλτσα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

tzeni.masterchef
tzeni.masterchef @cook_8480233
στις
athens,