alexandrouil
alexandrouil @cook_8500679

Τι να πει κανείς για αυτό το φαγητάκι; Μεζές που λιώνει στο στόμα, αλλά και ελαφρύς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη γέμιση για ο,τιδήποτε (ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια κλπ.), απλά οι πιπεριές φλωρίνης είναι γλυκές και είναι το κάτι άλλο!Αν σας περισσέψει γέμιση, τη βάζετε μες στο ταψί, σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο. Τρώγεται άνετα και σαν ριζότο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
3 μερίδες
  1. 10 πιπεριές φλωρίνης κόκκινες
  2. 6 κουταλιές ρύζι καρολίνα (ή ό,τι επιθυμείτε)
  3. 1 κολοκύθι
  4. 1 πιπεριά (ό,τι χρώμα θέλετε)
  5. 2 ντομάτες
  6. 5 μανιτάρια φρέσκα
  7. λάδι
  8. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφαιρείτε τα κοτσάνια από τις πιπεριές, κόβετε 1 εκατοστό από το πάνω μέρος και το κρατάτε για καπάκι, αφαιρείτε τους σπόρους από μέσα με προσοχή μην σπάσει η πιπεριά.

  2. 2

    Τρίβετε όλα τα λαχανικά της γέμισης στον τρίφτη ή στο μούλτι, χωρίς να γίνουν κρέμα. Τα μανιτάρια τα ψιλοκόβετε.

  3. 3

    Σε μια κατσαρόλα, βάζετε το ρύζι μαζί με όλα τα λαχανικά, προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό και βράζετε μέχρι να πιουν το περισσότερο νερό, για να μαλακώσουν λίγο.

  4. 4

    Κατεβάζετε από τη φωτιά ενώ η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή. Προσθέτετε όσο λάδι θέλετε, 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο, αλατάκι, πιπεράκι, ανακατεύετε και γεμίζετε τις πιπεριές. Τις καπακώνετε κάπως με τα κομμάτια που είχατε φυλάξει.

  5. 5

    Τις απλώνετε σε ταψί που έχετε λαδώσει, περιχύνετε με λίγο ζουμάκι από το μίγμα, αν περίσσεψε, και τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα.

  6. 6

    Σερβίρονται σκέτες ή με γιαουρτάκι. Καλή απόλαυση!

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

savefico
savefico @cook_8466292
Τέλειο φαγητό, έτσι το φτιάχνω κι εγώ, μόνο που αντί για δυόσμο το προτιμώ με μαιντανό!

Από

alexandrouil
alexandrouil @cook_8500679
στις