Πιπεριές Φλωρίνης με κιμά
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγητό μπορούμε να το ψήσουμε και στο φούρνο, αλλά προτιμώ την κατσαρόλα γιατί γίνεται πιο ζουμερό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ’ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά αφού έχουμε ψιλοκόψει το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα και το μαϊντανό.
-
2
Παίρνουμε τις πιπεριές (προσέξτε να είναι ομοιόμορφες βοηθάει όταν τα γεμίζουμε) και αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι και τους σπόρους τις γεμίζουμε.
-
3
Τοποθετούμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό (σε αναλογία με το ρύζι 21).
-
4
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό, έτσι ώστε όταν είναι έτοιμο το φαγητό να μείνει λίγο ζωμό.
-
5
Σ’αυτή τη φαση το φαγητο είναι ετοιμο.
-
6
Προαιρετικα ετοιμαζουμε σαλτσα.
-
7
Χτυπαμε το αυγο, προσθετουμε το γιαουρτι και ανακατευουμε με 5-6 κουταλιες από το ζεστο ζωμο.
-
8
Ριχνουμε στην κατσαρολα. Κουναμε να παει παντου και αφινουμε για λιγα λεπτα στο ματι της κουζινας το οποιο ήδη έχουμε κλείσει αλλά είναι ακόμα ζεστό. Όταν σερβίρουμε περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Σχόλια (2)