κύρια φωτογραφία συνταγής Πιπεριές Φλωρίνης με κιμά
vess
vess @cook_8448892

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό μπορούμε να το ψήσουμε και στο φούρνο, αλλά προτιμώ την κατσαρόλα γιατί γίνεται πιο ζουμερό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
4 άτομα
  1. 8-10 πιπεριές Φλωρίνης (ανάλογα το μέγεθος)
  2. Περίπου 500γρ. κιμάς μοσχάρι
  3. 1 κούπα( των 200γρ/ων) ρύζι
  4. 1 μεγάλη ντομάτα
  5. 1 μεγάλο κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανός
  6. αλάτι, μαύρο πιπέρι, 1κ.γ. πάπρικα
  7. 1 κούπα λάδι
  8. Προαιρετικά (για τη σάλτσα)
  9. 150 γρ. γιαούρτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σ’ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά αφού έχουμε ψιλοκόψει το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα και το μαϊντανό.

  2. 2

    Παίρνουμε τις πιπεριές (προσέξτε να είναι ομοιόμορφες βοηθάει όταν τα γεμίζουμε) και αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι και τους σπόρους τις γεμίζουμε.

  3. 3

    Τοποθετούμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό (σε αναλογία με το ρύζι 21).

  4. 4

    Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό, έτσι ώστε όταν είναι έτοιμο το φαγητό να μείνει λίγο ζωμό.

  5. 5

    Σ’αυτή τη φαση το φαγητο είναι ετοιμο.

  6. 6

    Προαιρετικα ετοιμαζουμε σαλτσα.

  7. 7

    Χτυπαμε το αυγο, προσθετουμε το γιαουρτι και ανακατευουμε με 5-6 κουταλιες από το ζεστο ζωμο.

  8. 8

    Ριχνουμε στην κατσαρολα. Κουναμε να παει παντου και αφινουμε για λιγα λεπτα στο ματι της κουζινας το οποιο ήδη έχουμε κλείσει αλλά είναι ακόμα ζεστό. Όταν σερβίρουμε περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

lia_prov
lia_prov @cook_8464478
Πολύ ωραίο φαγακι. Η ιδέα της σαλτσας πάνω από τα γεμιστα είναι εξαιρετική και πρωτοτυπη!

Από

vess
vess @cook_8448892
στις