Πιπεριές γεμιστές 3

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ioannabal
ioannabal @cook_8525197
,Ελλάδα

Γεμιστές πιπεριές ψημένες σε πήλινο σκεύος.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 6 μικρές πιπεριές
  2. 1 κρεμμύδι
  3. μαϊντανός
  4. φέτα ή κατσικίσιο τυρί
  5. 6 κ.γ. ρύζι για γεμιστά
  6. 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  7. αλάτι
  8. πάπρικα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε πήλινο ταψάκι.

  2. 2

    Κόβουμε μία φέτα από το πάνω μέρος της κάθε πιπεριάς (μαζί με το κοτσάνι) και αφαιρούμε τα σποράκια από μέσα.

  3. 3

    Περνάμε από τον τρίφτη την ντομάτα. Αδειάζουμε τον χυμό της σ΄ένα μπωλ.

  4. 4

    Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό, το ρύζι (το έχουμε πλύνει πολύ καλά πριν), τριμμένη φέτα ή κατσικίσιο τυρί, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο.

  5. 5

    Ανακατεύουμε και παίρνοντας ένα κουταλάκι γεμίζουμε την κάθε πιπεριά.

  6. 6

    Βάζουμε τα καπάκια στις πιπεριές, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

  7. 7

    Αν περισσέψει γέμιση, την προσθέτουμε κι αυτή μέσα στο ταψάκι ανάμεσα στις πιπεριές.

  8. 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με ελάχιστο λάδι.

  9. 9

    Τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες με φέτα ή κατσικίσιο τυρί, ντομάτα κομμένη σε φέτες και χωριάτικο σπιτικό ψωμί

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ioannabal
ioannabal @cook_8525197
στις
,Ελλάδα