Πιπεριές γεμιστές 3
Γεμιστές πιπεριές ψημένες σε πήλινο σκεύος.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε πήλινο ταψάκι.
-
2
Κόβουμε μία φέτα από το πάνω μέρος της κάθε πιπεριάς (μαζί με το κοτσάνι) και αφαιρούμε τα σποράκια από μέσα.
-
3
Περνάμε από τον τρίφτη την ντομάτα. Αδειάζουμε τον χυμό της σ΄ένα μπωλ.
-
4
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό, το ρύζι (το έχουμε πλύνει πολύ καλά πριν), τριμμένη φέτα ή κατσικίσιο τυρί, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο.
-
5
Ανακατεύουμε και παίρνοντας ένα κουταλάκι γεμίζουμε την κάθε πιπεριά.
-
6
Βάζουμε τα καπάκια στις πιπεριές, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
-
7
Αν περισσέψει γέμιση, την προσθέτουμε κι αυτή μέσα στο ταψάκι ανάμεσα στις πιπεριές.
-
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με ελάχιστο λάδι.
-
9
Τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες με φέτα ή κατσικίσιο τυρί, ντομάτα κομμένη σε φέτες και χωριάτικο σπιτικό ψωμί
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια