κύρια φωτογραφία συνταγής Πιπεριές με τόνο, διατηρημένες σε βάζα

Πιπεριές με τόνο, διατηρημένες σε βάζα

12 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ggr
ggr @george
Athens

Ένα ωραίο ορεκτικό που θα φέρει χρωματιστές πιπεριές στο πιάτο σας στη μέση του χειμώνα.

Λίγα μυστικά ακόμα

'Οσες έχετε κήπο, κρατήστε τους σπόρους από τις έγχρωμες και φυτέψτε τους κατά τον Απρίλιο. Χωρίς κόπο και ιδιαίτερη προσπάθεια θα έχετε όλο το καλοκαίρι χρωματιστές πιπεριές (αντί να τις πληρώνετε 2,5€ με 3,5€ στο σουπερμάρκετ). Αν και Ολλανδίας, μπορούν να καλλιεργηθούν θαυμάσια και στη χώρα μας Για όσες δεν έχουν την πολυτέλεια του κήπου, κάλλιστα μπορούν να έχουν πιπεριές στις γλάστρες τους (ένα φυτό σε κάθε γλάστρα).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 βάζα των 500 ml
  1. 1,5 kg πιπεριές
  2. 5 φιλετάκια αντσούγιας
  3. 5 σκελίδες σκόρδο
  4. 1 συσκευασία (170 – 180 gr) τόνο
  5. 150 gr μαϊντανό
  6. 2 ποτήρια νερού ελαιόλαδο
  7. 2 ποτήρια νερού ξύδι (κατά προτίμηση από μήλα)
  8. 2 κ.σ. ζάχαρη
  9. αλάτι κατά βούληση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τις πιπεριές (χρησιμοποιούμε, κατά προτίμηση, διαφόρων χρωμάτων, κίτρινες, πορτοκαλί, κόκκινες σκούρες πράσινες, αλλά και ανοικτόχρωμες “Μακεδονίας”, για να υπάρχει η χρωματική αλλαγή τόσον στα βάζα όσο και στο πιάτο μας).

  2. 2

    Κόβουμε μία ροδέλα στο πάνω μέρος (σαν να πρόκειται να κάνουμε γεμιστά, αλλά όσο γίνεται πιο λεπτή, ώστε η τρύπα που θα δημιουργηθεί να είναι κατά το δυνατόν μικρή.

  3. 3

    Αφαιρούμε τους σπόρους από το εσωτερικό.

  4. 4

    Ρίχνουμε σε multi και δουλεύουμε μαζί τον τόνο με τον μαϊντανό, το λάδι και το ξύδι, αλλά και το μέρος που τρώγεται από τις ροδέλες που έχουμε αφαιρέσει.

  5. 5

    Τώρα πρέπει να μαλακώσουμε τις πιπεριές μας. Έτσι, τις βάζουμε σε ευρύχωρη κατσαρόλα μαζί με τον πολτό του τόνου, να μαγειρευτούν μαζί (θα μαλακώσουν και να πάρουν και γεύση ταυτόχρονα).

  6. 6

    Προσθέτουμε τις αντσούγιες, το σκόρδο κομμένο σε φετούλες, τη ζάχαρη και το αλάτι.

  7. 7

    Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι, σε μέτρια θερμοκρασία.

  8. 8

    Όταν αρχίσει ο βρασμός, μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά. Θέλουμε να έχουν εξατμισθεί τα υγρά, χωρίς όμως να έχουν διαλυθεί οι πιπεριές.

  9. 9

    Αφήνουμε την κατσαρόλα να κρυώσει και στη συνέχεια μοιράζουμε το περιεχόμενό της και γεμίζουμε τις πιπεριές με τα υπόλοιπα υλικά.

  10. 10

    Μοιράζουμε τις γεμισμένες πιπεριές στα βάζα μας (ο αριθμός των απαραίτητων βάζων θα προκύψει από το μέγεθος που έχουν οι πιπεριές μας).

  11. 11

    Κλείνουμε ερμητικά τα βάζα και τα αποστειρώνουμε σε νερό που βράζει για 20 λεπτά.

  12. 12

    Αφήνουμε τα βάζα να κρυώσουν μέσα στο ίδιο αυτό νερό και τα φυλάσουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens