Πιπεριές ψητές με μοτσαρέλα και βασιλικό
Εντυπωσιακή, πρωτότυπη, υγιεινή, πεντανόστιμη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τη μοτσαρέλα με λίγη πάπρικα προτού ψηθεί.
Υλικά
-
3 πιπεριές μεγάλες (κίτρινες, κόκκινες, πορτοκαλί ή ανάμικτες για πιο πολύ χρώμα)
-
2 κουταλιές ελαιόλαδο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 κουταλάκι ξύδι (καλύτερα το αρωματισμένο με εστραγκόν)
-
150 γρ. τυρί μοτσαρέλα σε φέτες
-
6 φύλλα βασιλικού και ψιλοκομμένο βασιλικό
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους, τις αλείφουμε εξωτερικά και εσωτερικά με ελαιόλαδο. Τις τοποθετούμε σε ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 για περίπου 10 λεπτά, τις γυρίζουμε και τις ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.
-
2
Αναμιγνύουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο με το ξύδι, το σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο και περιχύνουμε τις ψημένες πιπεριές. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
-
3
Όταν θέλουμε να τις σερβίρουμε τοποθετούμε στο εσωτερικό κάθε πιπεριάς μια φετούλα μοτσαρέλα, πασπαλίζουμε με το βασιλικό, λίγο αλατοπίπερο και ψήνουμε στο γκριλ για 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με ένα φύλλο βασιλικού την κάθε πιπεριά.
Σχόλια (3)