Πιπεριές στον φούρνο με κάπαρη

19 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ggr
ggr @george
Athens

Άλλη μία συνταγή πολύ χαμηλού κόστους, πολύ γευστική όμως και oligo-θερμιδική Ότι πρέπει για τους καιρούς που διάγουμε.Βασικά, είναι πιάτο γαρνιτούρας σε κρέατα (αλλά και ψαρικά, γιατί όχι ;) στο σπίτι μας όμως το χρησιμοποιούμε και σαν κύριο πιάτο, σε περιόδους.... εγκράτειας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ένα πιάτο γεμάτο με...ολοφάνερα τα μυστικά τουΤο καλοκαίρι, που είναι και στην εποχή τους οι πιπεριές, μπορούμε αντί για το θυμάρι να βάλουμε φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.Εάν ξεφύγουμε από την “γραμμή” φθηνό-υγιεινό, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την τριμμένη πιπεριά (αλλά και να προσθέσουμε παράλληλα με αυτήν) με 2 – 3 κουταλιές τριμμένο τυρί parmigiano. Στην ίδια “τάση εκτροπής” εντάσσεται το μαγείρεμα του πιάτου σε τηγανάκι αντί για τον φούρνο.Όλο και κάποιος (-α) θα σκεφθεί να τους προσθέσει ψιλοκομμένα φιλετάκια αντσούγιας σε λάδι. Να το κάνει, τους πάνε πολύ.Το ίδιο ισχύει και με την κάπαρη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε (στη θέση τους ή ταυτόχρονα) ψιλοκομμένες ελιές. Στις φωτογραφίες φαίνεται να εκτελείται με ελιές (ελλείψει κάπαρης).Εχθές βρήκα στη λαϊκή (παραδόξως, λόγω της εποχής) φθηνές κόκκινες πιπεριές. Αγόρασα και δυό κίτρινες από το σουπερμάρκετ και όλα έγιναν απλά. Και γρήγορα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
4 άτομα
  1. 2 κόκκινες και 2 κίτρινες πιπεριές
  2. 2 σκελίδες σκόρδο
  3. μερικά φρέσκα φύλλα θυμαριού
  4. 20 – 25 κάπαρες
  5. ελαιόλαδο, αγνό παρθένο, όσο απαιτηθεί
  6. 1,5 – 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  7. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τις πιπεριές, τους αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους

  2. 2

    Τις κόβουμε στη μέση (κατά την έννοια του μήκους τους) και αφαιρούμε τα υπόλοιπα των σπόρων και τα λευκά εσωτερικά ινώδη μέρη.

  3. 3

    Τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες

  4. 4

    (κατά την έννοια του πλάτους τώρα, για να διατηρούν το καμπύλο σχήμα τους).

  5. 5

    Τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

  6. 6

    Ρίχνουμε από πάνω τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες σε πολύ ψιλά κομματάκια.

  7. 7

    Προσθέτουμε αλατάκι, το ελαιόλαδο σε πολύ λεπτή ροή (σαν “τρίχα” να πέφτει, για να πάει παντού) και βουρ για τον φούρνο.

  8. 8

    Ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 βαθμών, για περίπου 30 λεπτά.

  9. 9

    Βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο, προσθέτουμε την κάπαρη και το ξαναβάζουμε στον φούρνο για μερικά (2 - 3) λεπτά ακόμη.

  10. 10

    Το ξαναβγάζουμε, πασπαλίζουμε την τριμμένη φρυγανιά, ρίχνουμε λίγα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι και το ξαναβάζουμε στον φούρνο, έως ότου δημιουργηθεί μία τραγανή, λεπτή, κρούστα στην επιφάνεια (θα πάρει 7 – 8 λεπτά, περίπου)

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens