Πιπεριές τουρσί
Φίνος μεζές για τσίπουρο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν χρησιμοποιήσουμε πιπεριές κέρατα δεν χρειάζονται ζεμάτισμα. Την συνταγή την έχω πάρει από βιβλίο του Νίκου Τσελεμεντέ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το λάχανο, χωρίζουμε σε λεπτά, μικρά μπαστουνάκια το καρότο.
-
2
Βράζουμε το νερό και το ξύδι με μισό ποτήρι ελαιόλαδο.
-
3
Ζεματίζουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
-
4
Σε μπολ ανακατεύουμε λάχανο, καρότο, μαϊντανό και αλατίζουμε καλά.
-
5
Κόβουμε το σκόρδο σε οριζόντιες σκελίδες.
-
6
Βάζουμε μια στρώση πιπεριές στον πάτο του δοχείου (εγώ χρησιμοποιώ την πύλινή μου γάστρα) και πάνω από κάθε κομμάτι πιπεριάς βάζουμε ένα κομμάτι σκόρδο.
-
7
Από πάνω πασπαλίζουμε το μίγμα των λαχανικών.Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις ώς να τελειώσουν τα υλικά μας.
-
8
Ραντίζουμε με τα υγρά που έμειναν στο μπολ των λαχανικών και με το ζουμί που ζεματίσαμε τις πιπεριές.
-
9
Πληρώνουμε το δοχείο με άλμη ένα δάχτυλο πάνω από την τελευταία στρώση πιπεριάς.
-
10
Καπακώνουμε (τοποθετούμε σε σκιερό και δροσερό μέρος) και περιμένουμε 20 ημέρες για να γεμίσουμε τα βαζάκια μας.
Σχόλια (8)